SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çömlekçi’de adımlar değişecek!

Çömlekçi’de adımlar değişecek!

Karadeniz Özel

04 Nisan 2019 Perşembe - 11:49




Trabzon’da yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümden kanaat önderleri dert yanarken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten itiraf geldi: “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki kentsel dönüşüm adımlarımızı değiştirmemiz gerekiyor.”





Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’nün 2023 tarihine ertelenmesine kentsel dönüşümün kanaat önderleri ateş püskürdü. Çömlekçi İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, “2008 dediler, 2010 dediler, 2012 dediler, 2018 dediler. Yıl 2019 oldu, şimdi 2023 diyorlar. Bunlar ne konuştuklarını bilmiyor. 10 sene geçti, arazinin yüzde 50’sini satın alamadılar. Bunlara ‘para vermeyin, kat karşılığı bu işi yapın’ dedim. Dinlemediler. 2023’e kadar nasıl yapacaklarmış? TOKİ vasıtasıyla vatandaşın yerini mi alacaklar, yoksa kat karşılığı mı hareket edecekler? Sözlerine itimat edilmez. Bugüne kadar TOKİ Trabzonlu üç başkan gördü, sonuç ortada! Caminin dibinde fuhuş pazarlığı yapılıyor. Artık yeter” dedi.

10 YIL BEKLEDİK

Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı Hikmet Mısır ise, “10 yıl boyunca Narlıbahçe’nin kentsel dönüşümünü bekledik. Kentsel dönüşüm kapsamında diye kimse bir çivi çakamadı, yerini de satamadı. Şimdi kentsel dönüşümden çıkardılar. İmar planı dolayısıyla şimdi de müteahhitler yanaşmıyor. Evler harabe olmuş, millet 10 yıl beklemiş, mağdur olmuş. Mahalle atıl durumda. Yetkililer yarattıkları mağduriyete çözüm bulmalılar” diye konuştu.




ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki kentsel dönüşüm adımlarımızı biraz daha değiştirmemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm elbet devam edecek. Özellikle Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projemiz ağırlıklı olmak üzere Pelitli, Zağnos, Tabakhane hız kazanacak. Toplu Konut İdaremiz ile belediyenin himayesinde kendi müteahhitlerimizle yapabileceğimizi düşündüğümüz şehrin bazı noktalarında kentsel dönüşüm adımlarımızı atmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde önemli çalışma alanlarımızdan biri de bu olacak” diye konuştu.




Haber: Meryem AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap