SON DAKİKA



Haber > Rize > CHP Merkez İlçe Başkanı Topaloğlu’ndan Rize Belediyesi’ne çağrı

CHP Merkez İlçe Başkanı Topaloğlu’ndan Rize Belediyesi’ne çağrı

12 Nisan 2019 Cuma - 10:37




Topaloğlu, “Derepazarı’ndan Gündoğdu’ya daha sonra da Gündoğdu’dan Fındıklı’ya da hafif raylı sistem projesini düşünüyorduk. Bu proje için Rize Belediyesi yetkililerine yardımcı oluruz” dedi.





Karadeniz Gazetesi / Rize / Hüseyin Terzi // Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, trafiğini rahatlatılması ve ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için Rize Belediyesi yetkililerine çağrıda bulundu. Topaloğlu, Rize’de hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek “Bu proje hayata geçirildiği takdirde ilimizin yaşam standartları yükselir” dedi. 

DEREPAZARI’NDAN GÜNDOĞDU’YA

Topaloğlu, “Derepazarı’ndan Gündoğdu’ya kadar hafif raylı sistem projesi düşünüyorduk.  Daha sonrası ise Gündoğdu’dan Fındıklı’ya kadar hafif raylı sistemi düşünüyorduk. En azından bu proje yapılırsa Rize için iyi olur. Bu projeler için biz Rize Belediyesi yetkililerine de yardımcı oluruz. Belediye meclis üyemiz de mimardır. Bu konularda destek olacaktır” diye konuştu. 

BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

CHP’nin Rize’de yerel seçimde yoğun bir çalışma temposu ile çalıştığını belirten Topaloğlu, “Rize’de Sivil Toplum Örgütlerini, esnafımızı ziyaret ettik. Onlardan görüş aldık. Belli çalışmalar yaptık. Rize’de 2014’teki yerel seçimde aldığımız oylar 2.700’dü. Biz bu oyları yüzde 110 civarında artırdık. Belediye başkanlığında kullanılan 48.997 oydan bu oylardan 3.112’si geçersiz sayıldı. Belediye başkanlığı seçiminde 6.644 oy aldık. Belediye meclis üyeliği seçiminde ise 6.439 oy aldık. 30 yıl sonra belediye meclis üyeliğinde bir kişi kazandık. Gönül isterdi ki daha fazla alalım. Ama bu kadar oldu. Çalışınca bu işler olabiliyor. 30 yıl sonra belediye meclis üyesi kazanmamız gurur verici bir olaydır” şeklinde konuştu. 

RİZE’NİN İHTİYAÇLARINI GÖRÜŞTÜK

Sivil Toplum Kuruluşlarının hepsini ziyaret ettiklerini kaydeden Topaloğlu, Rize için fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Topaloğlu, “Bu istişare sonunda ortaya şöyle bir netice çıktı. Biz 26 maddelik bir manifesto belirledik. Bu projelerde insan hayatına dokunacak, hayatı kolaylaştıracak, ucuzlatacak projeler ortaya koyduk. Bu projeler yapılırsa Rize’miz için güzel olur. Mesele ilimizde terminalimiz yok. Terminaller şehrin aynasıdır. Terminaliniz ne kadar güzelse şehriniz de tertipli, düzenli olur. Yine bizim otopark sorunumuz var. Dolgu sahasına park yapılmış ama geçiş sıkıntısı var. Oraya yürüyen merdivenli bir bant sistemi ile geçişi düşünüyorduk” ifadelerini kullandı. 

HEPİMİZ İMAMOĞLU’YUZ

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun da sonuna kadar destekçileri olduğunu kaydeden Topaloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz İmamoğlu’nu seviyoruz. Süreci çok iyi yönetti. İyi de bir oy aldı. Halkın güvenini kazandı. İmamoğlu’na mazbatası verilmesi gerekiyor. Hak ediyor; almış aldığı oylar da ortadadır. Niye bunu sürüncemeye bırakıyorlar; biz anlamış değiliz. Acaba bu sayımlar İmamoğlu’nun rakibi Sayın Binali Yıldırım bir puana öne geçinceye kadar devam mı edecek? Ama bizim ümidimiz şu ki İstanbul İmamoğlu ile devam edecek. İmamoğlu’nun arkasındayız. Hepimiz İmamoğlu’yuz.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap