SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcılar artık evde veya işte....

WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcılar artık evde veya işte....

14 Haziran 2022 Salı - 12:22




Whatsapp kullanıcıları artık uyurken, evde veya işte olma durumlarına bağlı olarak bildirim alıp almayacaklarını belirleyebilecek.





ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; Sadece iOS 15 yüklü iPhone’ları ilgilendiren yeni güncellemeyle WhatsApp, Rahatsız Etme’nin açık olup olmadığını anlayacak. Bu özellik, telefona gelen aramaların, mesajların ve bildirimlerin sessize alınmasını sağlıyor.

Bundan böyle WhatsApp, Rahatsız Etme modunun kapattığı aramaları, “Silenced by Do Not Disturb – Rahatsız Etme tarafından sessize alındı” notuyla kullanıcıya bildirecek. Henüz geliştirme aşamasında olan özellik WhatsApp’ın beta sürümünü kullananların erişimine açıldı. Genel kullanıma ne zaman sunulacağı ise belirsizliğini koruyor.

Öte yandan bu bilgilerin WhatsApp veya sizi arayan kişiyle paylaşılmadığını, yalnızca uygulamanın yerel veritabanına kaydedildiğini belirtmekte de fayda var. Ayrıca Rahatsız Etme API’si iOS 15’te geçerli olduğundan, daha düşük sürüme sahip olan iPhone’larda yeni özellik çalışmayacak.

WhatsApp gibi neredeyse her gün kullanılan mobil uygulamalar sürekli yenilik peşinde koşarken, işletim sistemleri de güncellenmeye devam ediyor. Google, Mayıs ayında düzenlediği etkinlikte Android 13’ü resmi olarak tanıttı. Apple da WWDC22 konferansında iOS 16’yı karşımıza çıkardı. Her iki sürüm de önümüzdeki aylarda hayatımıza girecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap