SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > SMS ve elektronik posta tacizine son

SMS ve elektronik posta tacizine son

29 Mart 2015 Pazar - 11:55




Cepten tacizi bitirecek yasak 1 Mayıs'ta başlıyor





Firmaların tüketiciye yönelik izinsiz SMS, elektronik posta gibi mesajları ile telefon aramalarını yasaklayan kanun yürürlüğe giriyor. Bu yasağa uymayanlara 50 bin TL'yi bulan ceza kesileceğini hatırlatan hukukçular, firmaların izinsiz mesaj göndermelerini ve telefon aramalarını yasaklayan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini belirttiler.

Tacize varan SMS, elektronik posta gibi mesajlardan ve aramalardan tüketicilerin şikayetleri üzerine böyle bir yasal düzenleme gerçekleştirilirken, herkesi bıktıran bu durum karşısında 23 Ekim 2014'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve 6 aylık geçiş süresi de tamamlanmak üzere olan Kanunun 12'nci maddesinde izinsiz mesaj gönderilmesi ve arama yapılması halinde bin ile 5 bin TL arasında idari para cezası uygulanması öngörülüyor. Ancak birden fazla kimseye gönderide bulunulursa bu ceza 10 katına dek artırılarak, 50 bin TL'ye kadar yükselecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap