SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > NASA fotoğrafı yayınladı: Mars'taki kapı şoka uğrattı!

NASA fotoğrafı yayınladı: Mars'taki kapı şoka uğrattı!

14 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:32




ABD Kongresi UFO'lar hakkında açık bir oturum düzenlemeye hazırlanırken Mars'tan gelen görüntü gündeme bomba gibi düştü. Mars'ta çekilen yeni fotoğraf, NASA'nın Curiosity gezgini tarafından çekildi.





İnsanlar gökyüzüne baktığı sürece, gerçekte orada olmayan şeyler gördük: Bzen takımyıldızlardaki resimler, bazen Ay'daki bir yüz, bazen de Çinli bilim adamları tarafından tespit edilen ve daha sonra bir kaya olduğu ortaya çıkan "gizemli bir kulübe".

NASA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline gelen fotoğraf, 7 Mayıs'ta Curiosity kameralarından biri tarafından çekildi. NASA tarafından yayınlanan ve Mars'ta çekilen fotoğraf, kayaya oyulmuş bir kapıyı gösteriyor gibi görünüyor. NASA fotoğraf hakkında henüz bir açıklama yapmadı ancak görüntü gündem yarattı.

UZAYLI YAŞAMIN KANITI MI?

Geçen hafta Curiosity tarafından yakalanan grenli görüntü, kaya yüzeyindeki dikdörtgen şeklindeki bir boşluğu açıkça gösteriyor. Hal böyle olunca kaçınılmaz olarak, kapı benzeri görüntüyü göre herkes Kızıl Gezegen'deki uzaylı yaşamın kanıtı olarak gösteren komplo teorileri üretti.


BİLİM İNSANLARINDAN AÇIKLAMA

Bilim insanları, daha yakından bakarsanız, Mars'taki "kapı" için basit açıklamanın aslında fotoğrafın içinde yer aldığını söyledi. Imperial College London'dan Profesör Sanjeev Gupta, Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, kapı gibi görünen dikdörtgen şeklindeki boşluğun, "normal jeolojik süreçler" yoluyla oluştuğuna dair kanıt olduğunu gösteriyor.

BİRKAÇ YÜZ MİLYON YIL İÇİNDE...

"Kapının" içinde, kayadaki bir oyuğu gösteren derin bir çatlak veya yarık görülüyor: Hem Mars'ta hem de Dünya'da meydana gelen ve son birkaç yüz milyon yıl içinde herhangi bir zamanda gerçekleşmiş olabilecek bir şey.

NASA ile Curiosity görevinde çalışan Profesör Gupta, "Çatlaktan Mars ve Dünya'da bol miktarda var, onları üretmek için deprem benzeri sallantılara ihtiyaç yok" ifadelerini kullandı. Profesör Gupta, açıklamalarını "Görüntüde garip bir şey yok, bunlar sadece normal jeolojik süreçler" diyerek sürdürdü.


UZMANLARDAN "PERSPEKTİF" AÇIKLAMASI

Uzmanlara göre görüntünün kapıya bu kadar benzemesinde perspektif de devreye giriyor. NASA, görüntü aşırı derecede yakınlaştırıldığı için çatlağın tam bir kapı gibi göründüğünü söylüyor.

Haberlerin doğruluğu teyit eden bir web sitesi olan Snopes'a açıklama yapan yetkili, kapı benzeri boşluğun aslında bir kayadaki küçük bir çatlak olduğunu söyledi. Ekipteki bilin insanlarının açıklamalarına deyinen yetkili, kapı benzeri çatlağın aslında çok küçük olduğunun ve yaklaşık 30 santimetreye 45 santimetre ebatlarında olduğunun altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap