SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Katlanabilir iPhone mu geliyor?

Katlanabilir iPhone mu geliyor?

12 Ekim 2017 Perşembe - 17:58




Apple'ın 2020'de gelecek katlanabilir bir iPhone modeli için çalışmalara şimdiden başladığı söyleniyor. Hatta Apple, katlanabilir iPhone için LG Displ





Yakında piyasaya sürülecek olan iPhone X , Apple'ın akıllı telefon tasarımları için devrimci bir adım olabilir ancak bir son değil. Aslında, daha da büyük bir sıçrayış olarak görülecek olan şeyin üç yıl sonra gelmesi bekleniyor.

Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre Apple katlanabilir bir iPhone geliştirmek için LG Display ile çalışıyor. Mobil cihaz 2020'de satışa çıkabilir. Projenin ekran departmanında LG Display aktif rol alırken esnek devre kartları ve diğer parçaların tasarım ve üretimi kısmında da LG Innotek aktif şekilde çalışıyor.

LG Display, isimsiz endüstri kaynaklarına göre, 2020 iPhone için katlanabilir bir OLED paneli yaratacak. LG'nin iki üç yıl önce ilk prototipini tamamladığı bildirildi ve o zamandan beri dayanıklılık ve verim oranını geliştiriyor.

iPhone X, OLED panelin kullanan ilk Apple mobil cihazı, ancak bu teknoloji Samsung Display tarafından geliştirildi. Apple'ın gelecekteki projeleri için Samsung'tan vazgeçmesi ise yeni iPhone cihazların Samsung üzerinden sızdırılma ihtimalinin yüksekliğine dayandırılıyor. 

Samsung'un ilk katlanabilir cihazının gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Bu zaman çizelgesi ve bu rivayette yer alan bilgilerin her ikisi de doğruysa, Koreli şirketin bu konuda Apple'a karşı iki önde olacağı anlamına geliyor.

Samsung'un, 2018'in iPhone'ları tarafından kullanılan tüm OLED panellerini de tedarik etmesi beklenirken 2019'da LG, Kore'nin Gyeonggi Eyaleti olan Paju'da yeni bir fabrika tamamlandıktan sonra işe koyulacak. Apple, mümkün olan en kısa sürede Samsung Display'den bağımsızlığını sağlamak için doğrudan bu tesise yatırım yapmayı teklif etti. LG Display ve Apple'ın söz konusu yatırım hakkında anlaşmaya varıldığı bildirildi ancak kesin ayrıntıları daha kesinleşmedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap