SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Google’un merkezini tarikat mı ele geçirdi?

Google’un merkezini tarikat mı ele geçirdi?

20 Haziran 2022 Pazartesi - 11:55




ABD’de Google merkezine bir tarikatın sızdığı, tarikat üyesi olmayanların terfi ettirilmediği ve işten atıldığı öne sürüldü.





Merkezi, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Google’un bir tarikatla ilişkisi olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Google’da “Fellowship of Friends” (Arkadaşlık Kardeşliği) adlı eski bir tarikatın çok sayıda üyesinin çalıştığı ve tarikata üye olmayan Google çalışanlarının şirket içinde yükselmesinin engellendiği iddia edildi.

6.5 MİLYON $ KAZANDI

ABD’nin saygın gazetesi New York Times’ın gündeme getirdiği iddiaya göre, Google’un eski bir çalışanı şirkete tarikat üyesi olmadığı için terfi ettirilmediği gerekçesiyle açtığı davada 6.5 milyon dolar kazandı. Şimdi de 2021 yılında işten atılan Kevin Lloyd, tarikatın işten atılmasına neden olduğu iddiasıyla teknoloji devine dava açtı. Habere göre, tarikat yıllar içinde artan sayıda üyesini Google’a yerleştirerek şirkette hâkimiyet kurdu. 1970’de Robert Burton’un kurduğu ve fuhuş, çocuk istismarı gibi suçlar yöneltilen tarikat yeni bir “medeniyet” kurmayı hedefliyormuş!

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM VAR

Fellowship of Friends adlı tarikat hakkında bilinenler kısıtlı. Ancak tarikatın liderinin Leonardo DaVinci ve Johann Sebastian Bach gibi ölmüş sanatçılarla irtibat halinde olduğunu iddia ettiği söyleniyor. İnsanların tam anlamıyla uyanık olmadığına inanan tarikat üyeleri, gerçek anlamda uyanık bir bilince ulaşmanın yolunun sanat ve sanat eserleri olduğuna inanıyor. Özellikle Kaliforniya’da bu tarz yeni çağ tarikatlarından çok sayıda bulunuyor. Bu yüzden kulağa çılgınca gelen bu iddialar pekala doğru olabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap