SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram birleşeb

Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram birleşeb

26 Ocak 2019 Cumartesi - 12:10




Ortaya atılan iddialara göre Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram uygulamalarını tek bir platform altında t





Halen dünyanın en yaygın kullanılan anında sosyal medya uygulamaları arasında Facebook MessengerWhatsApp ve Instagram yer alıyor. Farklı amaçlara hizmet etselerde bütün bu uygulamalar Facebookçatısı altında yer alıyor. Kamuoyunda dolaşan bir iddiaya göre bu üç uygulama tek bir platform altında birleşecek.

Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram birleşebilir

İddianın merkezinde ise Facebook'un kurucusu ve halen CEO'su olan Mark Zuckerberg yer alıyor. Zuckerberg bu üç uygulamayı tek bir platform altında birleştirecek. İddialara göre bu birleşme 2020 yılı başında olacak. Bu birleşme ile örneğin bir WhatsApp kullanıcısı Facebook kullanıcısına mesaj gönderebilecek ya da tam tersi de mümkün olacak.

Ayrıca, yine aynı kaynaklara göre Zuckerberg, tüm platformalardaki mesajlara uçtan uca şifreleme sistemini getirmeyi zorunlu hale getirecek. Böylece iki kişi arasındaki ya da gruplardaki mesajların, sohbetlerin katılımcıları hariç başka kişilerin mesajları görmesi engellenecek. Uçtan uca şifreleme, şu anda sadece WhatsApp'ta kullanılıyor.

Konuyla ilgili Facebook'tan yapılan açıklamada, "Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini oluşturmak istiyoruz ve insanlar mesajlarının hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor. Daha çok mesajlaşma ürünümüze uçtan uca şifrelemeyi getirmek için çalışıyoruz ve insanların aile ve arkadaşlarına ağlar üzerinden daha rahat ulaşmasını düşünüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Facebook veri sızıntısına sebep olmuştu

Bu gelişmeler son yıllarda zor günler geçiren ve ciddi anlamda kullanıcı kaybeden Facebook'un eski günlerine dönme çabası olarak görülüyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook'ta veri skandalının olması, genç kullanıcıların artık bu platformu tercih etmemesi beraberinde yeni atılımları da zorunlu hale getirdi. Olası birleşme adımının kaybedilen kitleyi geri alma adımı olarak görülüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap