SON DAKİKA



Haber > Spor > Zikzak

Zikzak

23 Mart 2015 Pazartesi - 11:23








Trabzonspor bir inişte bir çıkışta... İki hafta önce farklı kazanılan Mersin maçı, geçen hafta kaybedilen Gaziantep maçı, bu hafta kazanılan Akhisar maçı Trabzonspor’un ne kadar zikzak çizdiğinin bir göstergesi. Burada önemli nokta, Trabzonspor’un kaybettiği maçlarda çok kötü bir performans sergilediği, kazandığı maçlarda çok iyi bir performans sergilediği söylenemez.

Şunu da belirtmek gerekir ki, Trabzonspor çok sakat ve cezalı oyuncuyla sahaya çıkıyor. Akhisar maçında yine üç değişikliği de sakatlanan futbolcular yerine yaptığımızı düşünürsek takımın bu sezon sakatlıklardan ne çektiğini anlarız. Burada hakemlerin de çok büyük fonksiyonları var.

Yine dün gece orta hakem İlker Meral kötü bir performans sergiledi. Akhisar’ın sert futboluna göz yumması, kartlarını kullanmaması rakibi yüreklendirdi. Bunun sonucunda oyundan sakatlanarak çıkan Aytaç, İsa, Medjani bir nebze hakemin kurbanı oldu. Meral bu pozisyonların hiçbirinde kart göstermedi. Özellikle Aytaç’a yapılan harekette en azından bir sarı kart göstermeliydi.

Avrupa’da bu tür pozisyonlarda kırmızı bile gösterdikleri oluyor. Diğer taraftan her maçta bir cezalı oyuncumuz oluyor, dün gece de bunun kurbanı Mehmet’ti. O pozisyonda Mehmet hiçbir suçu olmamasına rağmen kart gördü. Akhisar maçında Trabzonspor’un orta sahası bu sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı. Özellikle Mehmet, Özer ve Deniz iyi performans sergiledi. Rakibe orta sahada üstünlük kurdular.

Rakip de Trabzonspor’un savunma arkasına top atarak pozisyon aradı. Trabzonspor savunması dün gece yine kötü bir performans sergiledi. Arkaya atılan ve kaleciden dönen toplarda adeta uyudular. Burada Aykut ve Mustafa Akbaş’ın sakatlanan oyuncuların yerine savunmaya geçmeleriyle savunma daha diri ve rakibe daha fazla gol pozisyonu vermedi. Buna rağmen Trabzonspor’un savunmadaki sıkıntısının sakatlar dönene kadar iyileşeceğe benzemiyor.


Eğer Trabzonspor gol yemediyse kaleci Hakan’ın başarılı kurtarışından dolayıdır. Dün gecenin iyilerinden biride Deniz’di. Rakip savunmayı dağıtması Cardozo’nun daha rahat bir maç çıkarmasını sağladı. Deniz’in bu performansıyla formayı Sefa’ya kaptırmaması gerekiyor. Alınan üç puan dördüncülük mücadelesi için önemli bir puandı.

Görünüşe göre üçüncülük mücadelesi Bursaspor, Başakşehir ve Trabzonspor arasında geçecek. Eğer cezalı futbolcular affedilmese ve sakatlar iyileşmese Trabzonspor’da bu zikzaklar süreceğe benziyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap