SON DAKİKA



Haber > Spor > Zamana ihtiyaç var

Zamana ihtiyaç var

09 Haziran 2015 Salı - 09:41








Siyaset seçimlerden sonra belirsizleşince spor ile ilgili bütün yatırımlar daha şimdiden durma noktasına geldi. Elbette bu normal bir süreçtir. Kim hükümet kuracak? Veya kim kiminle koalisyon yapacak? Şu an her şey flu. Flu olan bir şey daha var: Siyasilerin Trabzon'un sporu ve futbolu için verdikleri vaatler. Daha şimdiden söylenmeye başlandı bile: Ne olacak Yavuz Selim’in durumu? Avni Aker kalıyor mu? Akyazı bitiyor mu? TOKİ oradan elini çekiyor mu? Bunun gibi birçok soru cevap arıyor. "Hayırlısı" diyerek, öncelikle bir hükümetin kurulması beklenmeli. Ondan sonra kurulan hükümete göre, yukarıdaki sorular cevap bulacaktır.

NEDEN OLMAZ?

Ne zamandan beri yazacağım, hatta notlarımın arasında da var ama demek ki bu güne nasipmiş. Şenol Güneş yaptığı her basın toplantısında Türk futbolunun temizlenmesinden bahsederek, başkanlara, yöneticilere, TFF’ye MHK’ye gönderme yapar. Yani futbolu yönetenlere devamlı ‘gider’ yapar. Şöyle bir düşündüm. Başkanlar ve yöneticilerden bu kadar şikâyetçi olan, Türk futbolunun çökme noktasında olduğunu zikreden Şenol hoca, futbolu düzeltmek için neden futbolu yönetenler tarafında olmaz. Öyle değil mi? Nasılsa hocamızın tuzu kuru! Parayla pulla da bundan sonra işi olmaz hocanın! O zaman çık er meydanına, "Ben bu işin ‘yöneten’ tarafında olup, Türk futbolunda şikayet ettiğim konuları düzelteceğim" de. Peki diyebilir mi Şenol hoca? Sizi bilmem ama bana göre diyemez. Hatırlayınız, bir dönemler kendisine altın tepsiyle sunulmuştu Trabzonspor, "Gel futbolun başına geç" dendi. Hoca gelen bu teklife tereddüt etmeden "Hayır" demişti. Ah bu para yok mu? Ne tatlı şeydir. Ne bileyim parası olanlar diyor, paranın tatlı olduğunu.

MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN 

Türkiye pazar günü milletvekili seçimini yaptı. Öncelikle çıkan sonuç milletimize hayırlı olsun. Sandıklarda milli iradenin tecelli ettiğine inanıyorum. Çıkan sonuçlarda elbette üzülen taraflar olduğu gibi sevineni de olmuştur. Bana göre başta AKP olmak üzere CHP ve MHP de kaybedenler tarafındadır. MHP önceki seçime göre üç puana yakın bir çıkış yakaladıysa da, beklenen sıçramayı yapamamıştır. Hakeza CHP de öyle. Bütün partilerin mitinglerini yakından takip ettim, hepsi tıka basa doluydu. Ama mitinglerdeki o muhteşem kalabalıkların sandıklara yansımadığını düşünüyorum. Şimdi, bütün partiler şapkalarını önüne koyup bir kez değil birçok kez düşünmelidirler. "Biz nerde yanlış yaptık?" sorusunu iyi irdelemelidirler. Bu seçimden alacak oldukları derslerle bundan sonra yön ve yol haritalarını çizmelidirler.

YOL VE TRAFİK SORUNU

Pazar günü Uzunkum otelinin önünde otururken, bir trafik kazasına şahit olduk arkadaşlarla. Her şey gözümüzün önünde cereyan etti. Kaza olur olmaz telefonlara sarılıp, 112’yi arayıp, ambulans çağırdık. Her zaman olduğu gibi ambulans biraz gecikmeli de olsa kazanın olduğu yere intikal etti. Yaralı kadın doktorlar tarafından sedyeye alınıp, kendisine önce ambulansın içerisinde müdahale edildi, sonra da hastaneye götürüldü. Neyse, kazadan sonra Beşirli sakinleri ile konuştuk. Hepsinin ortak fikri, o güzergahta bu gibi kazaların devamlı olduğuydu. Trafik ekipleri orayı ne kadar kontrol altına alsalar da, kaza olmasının önüne geçemiyorlar. Tek çözüm o güzergahtaki yola belli aralıklarla hız kesme ve yavaşlatma önlemleri için bir şeyler yapılmalı. Sahil yolunun devreye girmesinden dolayı da içte kalan yolun trafiği, eskisi gibi aynen devam ediyor. Acilen o yola bir el atılmalıdır.

DOĞRU İSİMLER

En azından işin içerisinde olan, futbolcuyu bilen tanıyan birisi var. Artık yapılan transferler tek elden yapılacak. Ersun Yanal ile Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın birlikte yaptıkları istişareler sonucu futbolcu transfer edilmesi konusunda karar alınıyor. Doğru olan budur. Her zaman dediğimiz gibi işin içerisinde profesyonellerin olması şart. Şimdilerde Trabzonspor’da bu işleyiş sürüyor.

HEKİMOĞLU  AYNEN DEVAM EDİYOR 

Celil Hekimoğlu başkanlığa aday olacağını açıkladıktan sonra, ‘bugün seçim olacakmış’ gibi çalışmalarına devam ediyor. Hekimoğlu çalışmaları konusunda epeyce yol kat etmiş. Zaman zaman delegelerle buluşup, fikir alışverişinde bulunuyor. Celil Hekimoğlu delegelerden güzel mesajlar alıp, güzel birliktelik sağlıyor. Zaman Hekimoğlu lehine işliyor. Olası bir genel kurulda hazır olan tek aday Celil Hekimoğlu gibi görülüyor. Gittiği yerlerde teveccüh gören Hekimoğlu’nun çıktığı yoldan kolay kolay dönmeyeceği de muhakkak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap