SON DAKİKA



Haber > Spor > Yürüdük yürüdük yorulduk

Yürüdük yürüdük yorulduk

02 Şubat 2016 Salı - 10:55








Telafisi olmayan kupa maçında Trabzonspor, oyunun başlarında ‘rakibi biran önce kendi alanına mahkum edeyim’ mantığını toplu halde sahaya yansıtmaya çalışsa da, yine ‘hakem’ diyeceğim, lakin rakibi Akhisar Belediyespor’a gerçek anlamda bir baskı kurmadı. Akabinde dağınık defansın gafletinden de gol yiyince, hakem de Trabzonspor’un aleyhine kararlar veren abilerinin yolundan ayrılmayınca; futbola adına, sistem adına neyin oynandığını bizler de anlayamadık. Tabi ki Hami hocanın takım tertibinde eleştirilecek çok yerler var.

Ama rakibin direncini arttıran hakem triosu da var. Unutmamak gerekir; Trabzonspor’dan ayrılmanın huzurunu aylarca yaşayan Bosingwa sakat haliyle Avrupa’da gezecek, tozacak, kulüp bulamayacak, “Ben de alacağımdan feda ettim başkan” diye Trabzon’a gelecek, sayın yöneticimiz Orhan İlarslan abimizin şöhretine şöhret katan manşet foto ile poz verecek, etik ilkeleri yerle bir edecek ama hiçbir yönetim üyemiz demeyecek ki; “Sakat Bosingwa’ya Avrupa’da hiçbir takım 1 milyon dolar vermedi. Ama biz aldık”. İşte yaptığımız en iyi şey bu. Takım motivasyonunda “Bu elbise kime bol gelir kime dar gelir” kongre delegesinin işi değil, tabi ki yönetime talip olan yönetimin işidir. Trabzonspor’un misyonunu kurtaracak olan da donanımlı, bilgili bu işin mutfağından gelen, kulüp menfaatleri doğrultusunda karar verebilecek yöneticilerdir. Bu kadro üzerinde yapacak oldukları varyasyonları iyi analiz etmekle mükellef olan da olanlardır.

“Eğer Trabzonspor yöneticiliği kendi mesleklerine renk katacak bir olgu olarak görünebiliyorsa ‘İbrahim Hacıosmanoğlu gitsin’ diye kongre merkezinde toplanan 7 bin 400 delege yarın belki de 10 bin olarak kongreye geleceklerdir” diye beni soru yağmuruna tutan Alaattin abime ben nasıl hak vermeyeyim?

Bir bilmece süreci yaşıyoruz. DNA’sı, kimyası birbirinden uzak bu kadro, aynı düşünce içerisinde nasıl sahaya çıkacak? İşte bu bir dört bilinmeyenli denklem ki, bizler de ne olduğunu anlayamıyoruz. Demek ki “Al” dediler, yüklü parayla aldık; “Ver” dediler, bedava verdik. İşte biz bu günlere geldik. Sorunun cevabı spor kamuoyundadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap