SON DAKİKA



Haber > Spor > Yenemiyorsan yenilme

Yenemiyorsan yenilme

26 Şubat 2017 Pazar - 09:37








Dün akşamki Trabzonspor istenilen, beklenilen görüntüde değildi. Aslında oyuna iyi başlamıştı. Baskı ve tempo sadece on beş dakika sürdü. Daha sonra Konyaspor oyunda dengeyi sağladı. Maçın geneline baktığımız zaman, orta alanda geçen maçta iki takım da fazla gol pozisyonu üretemedi.

Trabzonspor, son iki maçı bakıldığında direnci düşmüş, hücumda etkili olamayan, orta alanda organizeyi sağlayamayan, haliyle pozisyon üretemeyen bir takım görüntüsü ortaya koyunca rakip Konyaspor da çok zor anlar yaşamadı.Kısacası Trabzonspor’a istediği gol pozisyonlarını vermedi.

Trabzonspor Castillo ile sol tarafta bir-iki pozisyon yakalasa da, bu oyuncunun bencil oluşu takımın gol üretmesine engel oldu.

Eğer bir maçta kaleci ön plana çıkıyorsa demek ki o takım hem rakibe gol pozisyonu veriyor hem de kötü oynuyor. Dün akşamki maçın yıldızı yine kaleci Onur’du.

Kurtardığı pozisyonlarla takımının mağlup olmasını önledi. Trabzonspor’da oyuncuları performans olarak değerlendirdiğimiz zaman performansın üzerine çıkan oyuncuyu ne yazık ki bu maçta göremedik. Defans bloğu önemli hatalar yaptı. Önemli pozisyonları da rakibe ikram ettiler. Mustafa Akbaş bildiğimiz gibi. Medjani neden oynatılır, bu futbolcudan ne beklenir halen anlamış değilim. Pereira bir iki pozisyonda ağır kaldı. Demek ki Pereira ilk pozisyonda rakibine bastı bastı, yoksa sonrası Allah kerim!


Gelelim orta sahaya... Kardeşim Yusuf'ta bir iki maçtır önemli düşüş gözlemekteyiz. Böyle giderse taraftar ve medya baskısı ile Ersun Yanal’ın zoraki forma verdiği sevgili Yusuf Yazıcı ilk etapta kesiği yer, Ersun hocanın yanında kulübede yerini alır. Gidişat onu gösteriyor.

Biz buradan kardeşimiz Yusuf’u uyaralım.

Bak, yetenekli ve özellikli oyuncusun. Her şeyden önce futbolcu kumaşın iyi. İyi bir tekstil atölyesinde işlenirsen İtalyan kumaşına dönersin. Böyle devam edersen korkum odur ki Taşbaşı’nda satılan ucuz elbise kumaşlarına dönersin.

Ne olur büyüklerini dinle, ayaklarını yere sağlam bas. Daha mesleğinin başındasın. Bak yarın çok geç olabilir. Bir abi nasihatidir bu sana. İster al, ister alma.

Olcay maça ağırlığını koymadığı müddetçe Trabzonspor’un oyunu rakip kaleye forse etmesi mümkün değil. Konyaspor maçında bu açık seçik görüldü. Olcay Trabzonspor için bana göre en önemli oyuncudur. Olcay durunca Trabzonspor duruyor. O nedenle Olcay sürekli oynadığı maçlarda üst düzeye yakın futbol ortaya koymalıdır.


Futbolda sürekli söylenen bir söz vardır. Daha doğrusu teknik adamlar tarafından 'yenemiyorsan yenilme' mantığı her defasında dikkate alınır. Trabzonspor dün en azından yenemedi ama oynadığı kötü futbola rağmen yenilmedi. Bana göre maçın kazancı da bu oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap