SON DAKİKA



Haber > Spor > Yavuz Selim ranta gitmeyecek

Yavuz Selim ranta gitmeyecek

03 Temmuz 2018 Salı - 11:52




Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, Karadeniz gazetesine açıklamalarda bulundu...





YAVUZ Selim’in belirsizliği hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Burhan Cahit Erdem, “Yavuz Selim ile ilgili gelişmelere baktığımızda en son noktayı Cumhurbaşkanımızın, Trabzon’u ziyaretlerindeki açıklamaları
koymuştur. Yavuz Selim, Avni Aker’in oraya taşınacak. Orada bir futbol sahası yapılacak. Müsabaka soyunma odası yapılacak ancak proje incelendiğinde bir aydınlatmanın olmadığı, iki zeminin doğal çim olduğu, suni çim olmadığı görüldü. Yılda yaklaşık 400 maç oynatıyoruz. 400 müsabakayı oynatacak doğal çim hiçbir zaman olamaz. O yüzden suni çim olması gerek. Ayrıca etrafına tel örgülerinin yapılması gerek. 50’ye yakın kulübümüzün soyunma odası var. Bu soyunma odalarının bir yerde yapılmasının doğru olacağı noktasında bir rapor hazırlayıp o projeyi çizen proje müellifine gönderdik” diye konuştu.

BİR TEK ASKF SAHASI KALDI

RAPORU spor taban birlikleri ve Trabzonspor olarak hazırladıklarını fakat şu an kimin yapacağı konusunda net bir bilgi olmadığını söyleyen Erdem, “TOKİ rant projesini geri çekti. Dolayısıyla TOKİ bu yapımı üstlenmeyebilir. Gençlik ve Spor, ekonomik sıkıntılardan dolayı yapamayabilir. Belediye de aynı şekilde... Kimin yapacağı konusunda hala bir netlik oluşmuş değil ama biz Yavuz Selim yıkılması aşamasında müsabakaları nerelerde oynatabiliriz diye düşündüğümüzde bir tek elimizde ASKF Futbol sahası var, onun dışındaki sahalar maalesef yok. Söğütlü’de büyük bir yoğunluk olacaktı. Söğütlü’de okul yapılması planlandığı için o sahadan da mahrum olabiliriz. Şu anda olmayabiliriz ama yaklaşık 6 aydan sonra sıkıntı olabilir” dedi.

AKYAZI’YA GEÇiCi TAŞINABiLiRiZ

SPOR Bakanı Osman Aşkın Bak ile de bu konu hakkında görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Erdem; “Biz Bakan Beyi
ziyarete gittiğimizde Akyazı’daki bir doğal çim bir de sentetik çim saha arasındaki boşluğa iki tarafa bakan tribünleri yapıp
çatısını yapıp altına da soyunma odalarıyla donatırsak kısmen sorunumuzun bir bölümünü çözmüş olacağız. Vali Bey ile görüşmemizde antak kaldık ve Bakan Bey’e konuyu ilettik. Bakan Bey’de ilgilendi çünkü Eylül-Ekim aylarında amatör ligler başladığında müsabaka oynayacak sahamız yok ben bunları kendisine iletince hemen bir sondaj çalışması yaptı” diye konuştu.


PROJELERİMİZ HAZIR

ERDEM; “Elimizde hazır dursun ki ne yapılacak diye sorulduğu zaman hemen alternatif olarak şu proje yapılacaktır gösterebiliriz diye proje yapmıştık ve orada yaklaşık maliyeti 9 trilyonu bulan tribünler ve altında soyunma odaları yapılacak. Bununla ilgili
genel müdürümüze talimat verildi. O konuyla ilgili bir yazı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne kadar ulaştı. Genel müdürümüze bu konuyu da hızlandırılması için ricada bulunduk. Bakan Beyin de bu konuda talimatları var. Vali Bey ile beraber yakından takip ediyoruz. Genel Müdürümüz hem Trabzonspor’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu” diye konuştu.

HERKES DUYARLI OLMALI

Akçaabat Sebatspor’un eski futbolcularının Yavuz Selim’e destek konusunda yaptıkları açıklamalara dikkat çeken Erdem; şöyle dedi: “Geç kalındı. Biz yaklaşık beş yıl önce Yavuz Selim ile ilgili bir kampanya başlatmıştık. Yavuz Selim yıkılmasın diye. O mücadelemizde kimse bize destek olmadı. Şimdi yıkılma aşamasında tekrar gündeme geldi. Yine de o tarihi yazanlarının bugün
böyle söylemleri bizi mutlu ediyor. Geçmişte Avni Aker’de efsaneler müsabaka oynarken dile getirmişlerdi ama beş yıldır bir demeç veren çıkmadı. Yeni gündeme getirdiler. En azından geç kalınmış olsa da bunlar güzel şeyler aynı şekilde diğer kesimlerden de destek bekliyoruz.”

YAVUZ SELiM OLMAZSA FUTBOL OLMAZ


KENDİLERİNİ bu göreve getirenlerin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını ifade eden Erdem, “Şu ana kadar Yavuz Selim konusunda fazla bir destek olunmadı. En azından basın destek vermeli. Bir iki kişi Yavuz Selim’i yazdı. Sağ olun siz de bu konuda duyarlısınız. Bütün basın, internet siteleri bunları yazmalı diye düşünüyorum. Yavuz Selim olmazsa futbol doğmaz, futbol büyümez, futbol gelişmez, hatta spor basını gelişmez diye düşünüyorum. Biz mücadele etmeseydik Yavuz Selim sahası da ranta gidecekti. Boztepe sahası örneğinde olduğu gibi. Şu an iyi bir noktadayız. Ama bir an önce Yavuz Selim’in yapılması lazım ki oradaki futbol geçmişini yaşatalım” dedi.

YAVUZ SELİM DUYARLILIĞIM FAZLA

Herkesin Yavuz Selim için destek olması gerektiğini söyleyen Erdem, “Şahsım olarak şunu söyleyebilirim: Benim yaklaşık 6-7 yıldır sosyal medya profilimde Yavuz Selim var. Daha önceki profilde Trabzon’da futbolun doğduğu yer Yavuz Selim yok olmasın diye yazıyordu. Şimdiki profilimde Yavuz Selim’in yıkılışına bakışım var. Yani benim Yavuz Selim duygularım çok üst seviyede, duyarlılığım çok fazla. Bütün camiaları destek olmaya çağırıyorum” dedi.

YARGIYA BAŞVURURUZ

Yavuz Selim’e stadyum dışında başka bir şeyin yapılamayacağını ifade eden Erdem; “Hâlbuki daha önce biz yazmıştık. Hatta benim açıklamalarım basında zaman zaman çıkmıştı. 1937 yılında Trabzon Belediyesi, gençlerin spor yapması amacıyla bunu Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne vermişti. Dolayısıyla burada spor yapılması gerekiyor. Onun dışında bir şey yapılamaz diye söylemiştim. TOKİ’de protokol ile tapusu verilmiş olmasına rağmen 1938 yılındaki meclis kararı bende var. Bu şartlı devirdir. Dolayısıyla amacı dışında kullanılamaz. Ben bunu belediye meclisinde dile getirdim. Büyükşehir Belediye Meclisinde de burada sporun dışında bir şey yapılamayacağını ve yapılırsa yargıya başvuracağımızı söyledim” diye konuştu.


Tesislerimiz yetersiz

TRABZON futbolunun Türkiye standartları üzerinde olduğunu belirten Trabzon ASKF Başkanı Erdem; “Trabzon futbolunda eksik olan şu: Tesislerimiz sıkıntılı. Boztepe futbol sahamız otele satılmış. Yomra’da sahildeki saha 5-6 yıldır bekliyor, şimdi yapılacak. Söğütlü
sahası yıkılacak. Fatih stadı yıkılacak. Yavuz Selim yıkıldı. Avni Aker yıkıldı. Tesis yönünden fakirleştik. Bu tesislerin yenisinin yapılması lazım ve bu tesiste gençleri buluşturmamız gerekiyor. Gençlik ve Spor’un diğer branşlardaki tesisleri mükemmel oldu ama futbol adına olan tesislerimiz yetersiz” ifadelerinde bulundu

Gençlerimize şans verilmeli

ALTYAPIYA önem verilmesi gerektiğini söyleyen Erdem; şunları kaydetti: “Trabzonspor, gençlerle birlikte hedeflediği noktaya ulaşabilir. İşte bir Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür örneği buna sebeptir. Yoksa dışarıdan yabancı transferleri ile bir başarı yakalamamız çok zordur. Kendi çocuklarımıza eğilmeliyiz. Kendi çocuklarımıza da şans vermeliyiz. Gerek 1461 Trabzon’u güçlendirme gerekse Trabzonspor’daki kendi çocuklarımıza daha fazla şans verme noktasındaki planlamalarımız sürüyor. Kısa zamanda bunu aşacağımıza inanıyorum.”

 Amatörü geliştireceğiz


TRABZONSPOR’UN amatör kulüplere yardımı hakkında da açıklamalarda bulunan Trabzon ASKF Başkanı Erdem; “Şu anda Trabzonspor yaşam mücadelesi veriyor. Ama geçen günkü tüzük tadilat kongresinde de belirtildi. Orada Trabzonspor’un görevleri arasına amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım konusu da eklenmiştir. O bile tüzüğe konulmuştur. Büyük bir gelişmedir.
İnşallah Trabzonspor bir toparlanma dönemine girerse amatör kulüplere de bizler yardımcı olacağız” diye konuştu. 

Haber: Mert YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap