SON DAKİKA



Haber > Spor > Vizyondaki Trabzonspor

Vizyondaki Trabzonspor

22 Ağustos 2016 Pazartesi - 10:30








Trabzonspor heryıl yeni bir yapılanma içine girerek, büyük borçlanma içinde büyük hayal kırıklığı ile sezonu borç batağında başarısız olarak bitiriyor. Umarım bu sezon da eskisi gibi olmaz. Seyircisiz oynanan Trabzonspor-Kasımpaşa maçında her iki takım da oyuna temkinli başladı. Konuk takımın orta sahada kalabalık oyuncu bulundurması, Trabzonspor’un pas trafiğindeki başarısızlığı, oyunun kısır geçmesinin göstergesiydi. Nitekim maçın 21. dakikasında Kasımpaşalı Bozikov’un hatasını maçın yıldızı yeni transfer Onazi affetmeyerek, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Geçen yılın başarılı Kasımpaşa’sı bu sezon lige küçülerek girdi. Eski kadrosu olsaydı, belki de Trabzon’u geçen sezonki gibi 6-0 olmasa da, yine tuş yaparak İstanbul’a dönerdi. Maçın kırılma noktası Castro’nun müsait pozisyonda boş kaleye gol atamamasıydı. Ersun Yanal’ın oyun sisteminde baskı ve pres vardır. Bu sistem ile Rıza Çalımbaylı Kasımpaşa karşısında başarılı olan Bordo-Mavililer, ligin ilk maçını 2-0 kazanıp hanesine üç puanı yazdırdı. Savunmada Durica takımın adeta sigortası durumunda, kaleci Onur’un kurtardığı gol pozisyonu ona eski güvenini ve günlerini getirdi. Zeki Yavru istekli ve çalışkan, 1-2 hatası dışında. Sürekli sağ bek aranınca Zeki kardeşimiz de diken üzerinde oynuyor.

Bu arayış oyuncunun üzerinde olumsuz etki yapıyor. Uğur Demirok’un, Durica’nın yanında yeri sağlam
gibi gözüküyor. Okay Yokuşlu; çalışkan, istekli, takıma faydalı bir oyuncu ama teknik kapasitesi eksik. Güray geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor, iyi niyetli, çalışkan, zamana ihtiyacı var. Oynadıkça formasını kimseye vermeyecek görüntüde. Mehmet Ekici orta sahanın maestrosu. Geçen sezondan daha istekli, lider oyuncu vasfında olan Durica’dan sonra ikinci lider oyuncu görüntüsü çiziyor. Castillo gelecekte daha iyi olacak. Oynadığı hücum oyunuyla izleyenlere zevk ve heyecan veriyor. Yani takımın geneline bakılınca Ersun hoca ile iyi bir yapılanma içinde, geleceğe ışık tutuyor. Takımda yıldızları parlayan oyunculardan şimdilik Onazi ismi önde. İtalya liglerinde rüzgar gibi esen; sert, teknik, bulduğunu kaçırmayan kuvvetli ve yetenekli bir oyuncu. Yusuf Erdoğan yakaladığı pozisyonu değerlendirerek golü bulmuş olsaydı, müthiş bir çıkış yapacaktı. Fakat gol pozisyonuna girmek de onun başarılı ve iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Bu yıl kendisinden çok verim bekliyorum. 11. adam olan Muhammet Demir orta sahadan gelecek destek ile yalnızlığın etkisini üzerinden atmaya mücadele eden yetenekli oyuncu, ileride cılız kalıyor. Sonradan oyuna giren Hun Jun Suk yorgun fakat takımı yeni tanımasına rağmen geleceği umutlu bir oyuncu. Trabzonspor, yıldızlı Onazi’nin attığı iki gol ile galip gelerek, Turgay Şeren Süper Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmış oldu...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap