SON DAKİKA



Haber > Spor > Ve sonunda...

Ve sonunda...

20 Nisan 2015 Pazartesi - 10:33








Rakip sahada yendiği Galatasaray’a kendi sahasında da geçit vermeyen Bordo-Mavili ekip çok kıymetli üç puanı iki golle alarak, hem kendisine hem de taraftarına önemli bir 'oh' çektirerek, moral verdi.

Bu galibiyet, Trabzonspor tarfatarına bir hayli rahat nefes aldıracaktır. Zira, son haftaların olumsuz olayını Trabzonspor’a yıkmaya çalışan güçler de böylece bu senaryolarında başarılı olamamıştır.

Taraftar astığı pankartla bu provakasyona gerekli cevabı ve dersi verdi.

Maçın analizine bakıldığında; Galatasaray, diğer maçlarda taraftarını pek te memnun etmeyen Bordo-Mavili ekip karşısında ikinci kez mağlubiyet alarak, bu sezon Trabzonspor’dan puan alamadan yoluna devam ederken, bu hafta elinde tuttuğu liderliği de Avni Aker Stadı'nda bırakarak, liderlik için gelecek haftayı beklemeye geçti.

Maçtan önce açılan pankartta, Trabzon’un tarihine has bir tribün gösterisi ile Osmanlı’nın en önemli üç padişahının Trabzon kökenli olduğu belirtilerek, Trabzon üzerine oynanmak istenen oyunların da nereden ve neden kaynaklandığını tüm ülkeye ilan etmiştir.


Bu gerçekleri bilmeyenler de, Trabzon’un ne olduğunu kafalarına böylece sokmuş ve bilmiş oldular. Bu pankartı akıl edip asanlara da ayrıca teşekkürlerimizi iletiriz.

İlk devre bu sezonun belki de en aktif ve istekli futbolunu ortaya koyan Trabzonspor, bu iyi oyununun karşılığını ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayarak, ikinci yarıya galip başladı. Bu arada kalecimiz Hakan’dan, bu yılın en başarılı ve verimli transferi olduğunu belirterek, kendisini dahi bu forma altında aşarak, tüm taraftarın gönlünü de kazanarak, aldığını hak etmiştir. Fakat Trabzonspor, ikinci yarıda ne yazık ki; İlk yarı performansı ve hırsı gitmiş, yerine pasif bir takım görüntüsü gelerek, skoru muhafaza etmekte zorlanmıştır. Bir ara oyunun inisiyatifi ve üstünlüğü Sarı-Kırmızılı'lara geçince, bu baskının semeresini, attıkları beraberlik golü ile gördüler. Bu maçta lider durumunda olan Sarı-Kırmızılı ekip, belki de sezonun en etkisiz futbolunu oynadı.

Bu şekilde Trabzon’dan yediği ikinci gol ile liderliği de bırakmış oldu.

Sonuç olarak; Trabzonspor bu maçta Galatasaray karşısında galibiyeti hak ederken, geçen maçlarda da olduğu gibi Medjani’nin nereden çıkıp, gelip, bu gole imza attığına şaşmamak ve taktir etmemek mümkün değil. Takımın en başarılı oyuncuları; Bosingwa, M.Akbaş, Deniz Yılmaz ve Medjani’ye ek olarak tekrar kaleci Hakan’ı işaret edebiliriz. Bu maçta taraftarın takımına destek olması da sevindirici bir etken oldu. Sezon sonuna kadar bu sayıyı sahalarda görmek isteriz. Zira taraftar, oyuncuyu etkileyen en önemli faktördür. Biz son zamanlarda ilgisini kaybeden taraftarın yokluğunu stadlarda çekmenin üzüntüsünü yaşadık. Umarız, bundan sonra sahayı her maçta böyle şenlendirirler.

Trabzonspor'un bundan sonraki en önemli iki maçı, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarıdır. Bu güzel galibiyetin üzerine, bu maçlara gölge düşürülmemesini umarız.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap