SON DAKİKA



Haber > Spor > Türkiye Kupası'ında ilk finalist Beşiktaş

Türkiye Kupası'ında ilk finalist Beşiktaş

07 Mayıs 2024 Salı - 22:31




Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında karşı karşıa geldi. Tüpraş Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı.





Siyah beyazlı takım, 0-0 biten ilk maçın ardından Türkiye Kupası'nda adını finale yazdıran ilk takım oldu. Beşiktaş'a turu getiren golü 70. dakikada Ernest Muçi kaydetti.

17. KEZ FİNALE YÜKSELDİ

Siyah beyazlı takım, bu sonuçla Türkiye Kupası'nda 17. kez finale kalmayı başardı. Beşiktaş, bugüne dek 16 kez final oynadığı kupayı 10 kez kazanma başarısı gösterdi.




BEŞİKTAŞ'I DEPLASMANDA YENEMİYOR

MKE Ankaragücü, finale kalma mücadelesi verdiği Beşiktaş'ı 22 yıldır deplasmanda mağlup edemiyor.




--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Beşiktaş ile karşılaşan MKE Ankaragücü 1991'den sonra ilk kez finale çıkmak istese de 33 yıllık hasretine son veremedi.

Beşiktaş'ın finaldeki rakibi Fatih Karagümrük - Trabzonspor eşleşmesinin galibi olacak.




TOPRAKTEPE'NİN TERCİHLERİ

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Süper Lig'in 35'inci haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının 11'inde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Topraktepe, Emrecan Terzi ve Muleka'nın yerine Masuaku ve Al-Musrati'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Serdar Topraktepe, savunma hattını Svensson, Necip Uysal, Colley ve Masuaku'dan oluşturdu. Orta alanda Al-Musrati ve Salih Uçan'ı görevlendiren Topraktepe; hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Muçi, solunda ise Rashica'yı oynattı. Serdar Topraktepe'nin gol yollarındaki tercihi ise Semih Kılıçsoy oldu.




Siyah-beyazlılar şu 11 ile sahaya çıktı:

"Mert Günok - Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley, Arthur Masuaku, Salih Uçan, Al-Musrati, Rachid Ghezzal, Ernest Muçi, Milot Rashica, Semih Kılıçsoy."




COLLEY 11'DE, GEDSON KULÜBEDE

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulanan Colley ve Gedson'un durumu belli değildi. Rizespor maçından önce yapılan antrenmanda sakatlanan Gedson ile yine Çaykur Rizespor maçının ilk yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında devre arasında oyundan çıkan Colley'in maç kadrosunda olup, olmayacağı netlik kazanmamıştı. Sakatlıklarını atlatan iki oyuncudan Colley mücadeleye ilk 11'de başladı. Gedson ise yedek kulübesinde yer aldı.

MASUAKU 1 MAÇ SONRA 11'DE

Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor maçında görev alamayan Masuaku, 1 maçlık aranın ardından 11'de forma giydi.

Çaykur Rizespor maçı öncesinde dizinde sakatlık yaşayan Arthur Masuaku, Rizespor mücadelesinde forma giyememişti. Sakatlığını atlayan tecrübeli sol bek, bir maçlık aranın ardından Ankaragücü karşılaşmasıyla birlikte 11'deki yerine döndü.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap