SON DAKİKA



Haber > Spor > Tur güzel, futbol vasat

Tur güzel, futbol vasat

24 Temmuz 2015 Cuma - 10:27








Trabzonspor Avni Aker'de 1-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında Differdange karşısına çıktı. Teknik Direktör Şota Arveladze, rövanş karşılaşmasında hem rakip takıma önlem hem de eldeki malzemeyi daha iyi değerlendirme açısından kadro üzerinde küçük değişiklikler yaptı. Savunmanın sağına Salih Dursun’u koyarken sol bekte Musa Nizam’ı değerlendirdi. Constant ise orta alanda görev yaptı. 

Turu geçmek için gol yemeden gol atma zorunluluğu olan ev sahibi takım Differdange takımı kalesinde ilk yarım saat içerisinde üç net gol pozisyonu verdi. 19. dakikada yine bir duran top organizasyonunda kazanılan korner atışını sol taraftan Mehmet Ekici kullandı. Mustafa Yumlu yükselip kafayı vurdu, kaleci Weber güçlükle çeldi. Yükseklik kazanan topu iyi takip eden Salih Dursun kafayla filelere gönderdi.

Bu gol Trabzonspor’un daha rahat, sakin ve kontrollü oyun oynamasını sağladı. Bordo-mavili takım ilk yarıda istediğini aldı. İkinci yarı ise düşünceli olan taraf Lüksemburg temsilcisi Differdange takımıydı. Gol bulmak için Trabzonspor kalesinde 80. dakikada mücadele etti. Er Rafig patronun talimatını yerine getirip, attığı golle takımına beraberliği kazandırdı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise Soner Aydoğdu takımın galibiyet golünü atarak turu perçinledi. Rakibin evindeki yenilmezlik unvanına da son verdi. 

Almanya’da kamp yapan ve hazırlık maçları yapmak için rakip bulamayan Trabzonspor için iyi bir deneme oldu. Differdange daha hazır ve organize takım görüntüsü verse de tecrübeli ve usta ayaklara sahip Trabzonspor istediğini aldı. Ortaya konan futbol çok iyi değildi. Savunmada Mustafa Yumlu bu takım için bir ihtiyaç olduğunu gösterdi.  Ersun Yanal döneminin sabıkalı ismi Constant takıma yeni yeni ısınmaya çalışıyor. Kendisine çıkartılan affı iyi değerlendirmek istiyor.  Öyle bir çabası olduğunu hissettiriyor. Güçsüz ve tam hazır değil.

Top kullanma ve oyun zekasına diyecek tek kelime yok. Duran topların usta ayağı Mehmet Ekici bu kez gole katkı sağladı. Üzerine fazla sorumluluk almış. Her duran topun başında o var. Bu durum zaman zaman olumsuz baskı da yaratabilir! Ofans hattı için çok söylenecek bir şey yok. Ne Waris ne de Sefa Yılmaz bu takımın gol ilacı değil. 10 milyon euroluk bir forvet hattı golü böyle cömertçe harcamamalı. Üretmeli ve takıma katkı sağlamalı. Trabzonspor zayıf rakibi karşısında oyun disiplinine sadık kalıp rakibine saygı duyarak ciddiye aldığı bir karşılaşmada turu geçen taraf oldu. Tur güzel futbol için konuşmak erken!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap