SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yok böyle bir dram

Yok böyle bir dram

19 Ekim 2018 Cuma - 11:52




En büyük hayali Trabzonspor’da oynamaktı... İmza atmayı beklerken iş yıllarca cevabını bulamadığı bir şekilde bozuldu.Galatasaray’la anlaştı... İstanb





Adı: Levent Kantarcı... Trabzon’un yetiştirdiği önemli futbolculardan birisi... Rizespor’un ve Erzurumspor’un unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmış bir futbol emekçisi... Hayali, Trabzonspor’da forma giymek, sonrasında belki İstanbul’du... Ancak hayallerine ulaşmaya belki de saatler kala yaşadığı bir olay tüm planlarını alt üst etti... İşte Levent Kantarcı’nın dramatik öyküsü

Karadeniz: Sizi tanıyalım?

Levent Kantarcı: Trabzon’da futbola başladım. Amatör takımda Yolspor’da. 6-7 yıl oynadıktan sonra Rizespor’a transfer oldum. 1978’de 1.Lig’e çıktık. Şampiyon kadroda, eski Galatasaraylı Arif vardı. Fuji abi vardı. Tuncay abi vardı. Oktay vardı. Hüsnü vardı. Haldun abi vardı. O ligler bittikten sonra Erzurumspor ile anlaştım. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Gençlerbirliği’ne transfer oldum. Sonra 1.Lig’e çıktık. Şampiyonluk yaşadım. Kümeye hiç oynamadım. Şampiyonluğa oynadık hep. 1984 sezonunda Galatasaray istedi beni. Gençlerbirliği ile anlaşmadan önce Malatyaspor ile anlaştım. 2 milyona. Sonra Gençlerbirliği beni kaçırdı. Rahmetli İlhan Cavcav ile konuştuk. Bana ‘Sana 1.5 milyon verelim’ dedi. Ben de ‘Ben 2 milyona anlaştım’ dedim. ‘Ya oynayamazsan’ dedi. ‘5 maç sonra senden 2 milyonu alacağım’ dedim. 5 maç sonra 3 gol attım. Ben bile şaşırdım. 5. maçta Amasya maçında sakatlandım. Un fabrikasına gittim. ‘İstersen iyileşeyim, öyle ver’ dedim. Ama o, 2 milyonluk çek yazdı. Nakit olarak da 500 bin verdi bana. O zaman da nişan yapmıştım. Rizespor’da oynadığım dönemde Trabzonspor ile konuşup anlaştık. Abimle sahilde gezerken Serdar ve Turgay abi ile karşılaştım. Hayırlı olsun dediler bana. Ama ne olduysa iş bir gün sonra bozuldu. Ben de tekrar Rizespor’a döndüm. Bu arada Mersin İdmanyurdu’ndan teklif geldi. Trabzonspor’da Şenol Güneş’e haber geldi. O da bana söyledi. Beraber Rizespor kulübüne gittik. Ben içeride görüşme yaptım. Bana Rizespor ‘750 bin lira getir git’ dedi. Ben de çıktım. Trabzon’a dönerken yolda Ali Kemal Denizci’nin kardeşi Osman Denizci’yi gördüm. ‘Ne yaptınız’ dedi. Ben de ‘Mersin İdmanyurdu’na gideceğim’ dedim. O hemen aradı Erzurumspor’u. ‘Levent 1.5 istiyor, 750 bin lira da bonservisi’ dedi. Onlar da Akbank’a bonservis parasını yolladılar.

Galatasaray’a imza atmaya gidiyordum

Karadeniz: Galatasaray maceran nasıl başladı?


Levent Kantarcı: 30 yaşındaydım. Ankara Samanpazarı’nda gittim konuştum. Galatasaraylı İsmail ile beraberdik. Korhan Bey ile görüşmeye başladık. İsmail’e ‘Ne istersin’ dedi. ‘20 milyon isterim’ dedi, anlaştılar. Bana ‘Sen ne istersin’ diye sordu. Ben de ‘Küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım. Bu formayı giymek istiyorum’ dedim. ‘İsmail’in aldığını alırsın’ dedi. Sonra da Galatasaraylı yöneticiler, İlhan Cavcav ile görüşmüşler. 50’şer milyon bonservis ücreti istedi Cavcav bizim için. Hatta Galatasaray ikisi olsun diye 70 milyona kadar çıkmışlar. İş bozuldu. Ben gidemedim Galatasaray’a. O akşam İlhan Cavcav ile evinde buluştuk. ‘30 yaşına geldim, beni bırak, hayatımda 20 milyonu daha göremem’ dedim. Bana ‘Ne istiyorsun’ dedi. Ben de ‘5 milyon’ dedim. Sonra eşi ile konuştum ve eşi Nazan Cavcav’ın telkini ile 5 milyonu aldım. 1 hafta sonra bir trafik kazası geçirdim. Bir süre yoğun bakımda kaldım. Tabii top oynayamadım. Baktım bu para benim hakkım değil. Ve gidip parayı onlar istememesine rağmen iade ettim. Kazadan sonra Erzurumspor’a döndüm. Orada biraz daha oynadım. Orduspor’da kiralık oynadım. Babam rahmetli oldu. Bırakmak istedim. Ve Orduspor’dan izin alıp ayrıldım. Sonrasında 1990 yılında Vanspor’da oynadım ve bıraktım. Körfez Savaşı vardı. Belediye ‘Sığınak hazırlayın’ diye anons yapıyor. 3 kişi ile kamptayız. Hoca gitti, sonrasında biz gittik. Sonra aradılar, ‘Savaş bitti geri dönün’ diye. Futbolu bıraktım.

Sadece Şenol Güneş destek çıktı

Karadeniz: Trabzon’da futbol bu kadar gelişmiş diyoruz. Ama burada birbirine destek yok gibi görünüyor. Doğru mu bu?

Levent Kantarcı: Ben herkese yardımcı olmaya çalıştım. Destek olmaya çalıştım. Bana Şenol Güneş’in büyük destekleri oldu. Ben onu çok severim. Ama bize başka kimse destek çıkmadı. Kısmetimiz oymuş demek ki.

Karadeniz: Trabzonspor’un mevcut yapılanması içerisinde görev almak ister misiniz?


Levent Kantarcı: Ben Trabzonspor’a her zaman hizmet etmek isterim. Oralara nasıl gideceksiniz? Herkesin kendi adamları var. Mesela Faruk Özak benim eniştemin teyzesinin oğlu. Aram da iyi. Bana destek oldu. Bayburtspor işim vardı. Konuştu etti, devreye girdi, ‘İşin tamam’ dedi. Ama iş olmadı. Spor bakanıyken onun istediği olmadı ve sonradan başkasını aldılar. ■ Karadeniz: Rizespor’un şu anki görüntüsü nasıl? Levent Karadeniz: Okan Buruk iyi bir hoca. Efendi birisi. Bir kökeni Trabzonlu. Okan orayı düzeltir. Şu anda Rizespor ligde kalacak bir kadroya sahip. Erzurumspor’u bilemem ama Rizespor daha iyi.

Karadeniz: Trabzonspor’a dönelim. Erzurumspor maçı ne olur?

Levent Kantarcı: Trabzonspor kesinlikle yener. Trabzonspor şu anda ligin en iyi takımı. Bu çocukların kafalarını rahat bırakırlarsa bu takım çok iş yapar. Burak ve Rodallega ile yan yana oynarsa mükemmel bir ikili olur dedim. Sosa biraz daha iyi olursa mükemmel bir takım ortaya çıkacak.

Stadın adı Ahmet Suat olabilirdi

Karadeniz: Ünal Karaman’ı soralım. Size göre başarılı olur mu?


Levent Kantarcı: Bence Ünal hocaya sabır gösterilmeli. Yetersiz değil, fazlası var. Oynamış etmiş, başarılı olmuş. Milli olmuş. Ağırlığını koyduğu zaman, bazı şeyleri yaptırdığı zaman başarılı olacaktır. Önemli olan, futbolcunun ona saygı duyması. Bence de futbolcular ona saygı gösteriyor. Karadeniz: Trabzonlu oyuncular ayrıldıkları zaman, ‘Trabzon’da bize sahip çıkılmadı ama gittiğimiz takımlarda destek görüyoruz’ diyorlar. Bunun nedeni nedir? Levent Kantarcı: Demek ki Trabzonspor’da iyi oynamıyorlar veya onların yerine oynayanlar daha iyi o nedenle. Kendi noksanlıkları bence. Başka takımda kaliteli adam yoktur ve o zaman iyi görünürler. Sen oynadığın zaman neden oynamayacaksın? Trabzonspor’un yapısında da bu var. Şenol Güneş’e bile aynısını yaptılar. Şenol Güneş’i bile sevmezler. Stada ismi verildi, ona bile itiraz ettiler. Hoca ismi de olabilirdi. Ahmet Suat Özyazıcı ismi de olabilirdi. Karadeniz: Başka söylemek istediğiniz bir şey var mı? Levent Kantarcı: Taraftarın bir defa birleşip beraber olması lazım. Eskilehirspor örneği var. Halen peşindeler. Trabzonspor’a iyi olması için destek verildiği zaman zaten iyi olur. Ahmet Ağaoğlu da iyi yolda. Düzenlemeleri iyi yapıyor. Olay yoluna girer. Taraftar da destek verdiği zaman iyi olaylar çıkacak meydana.

Ah Trabzon vah Trabzon

Karadeniz: Geriye baktığında pişman olduğun olaylar var mı?

Levent Kantarcı: Keşkelerle beraber iş yapmadım. Büyük bir kulüpte oynamak istedim. Trabzonspor ve Galatasaray’da oynamak istedim. Keşke bu kulüplerde futbol oynasaydım. Keşkelerim bu. Ben Trabzonluyum, istemez miyim Trabzonspor’da oynamayı? Trabzonsporlu Levent olarak bileceklerdi. Rize’de sokaklarda dolaşırken, kimse bilmiyor, tanımıyor beni.

Karadeniz: Sonrasında teknik direktörlük yapmaya başladın sanırım...


Levent Kantarcı: Turgay Semercioğlu ile beraber 1996’da Urfaspor’a yardımcı olarak gittim. 5-6 aydan sonra geri geldim. Araklıspor’da, Yomraspor, Hızırbeyspor, DSİ ve Bafraspor’da hocalık yaptım. İki şampiyonluk görmüşüm. Giray Bulak hoca Rizespor’a geldi. Yardımcısı Orhan Çıkrıkçı’ydı. Bulak’a, ‘Rizespor’da oynadım. Şampiyonluk yaşadım. Senin yanında 1 yıl yardımcılık yapacağım. Sonrasında beni bırak, önümü aç’ dedim. Konuşuruz, ederiz dedi ama ne aradı ne sordu, ben de aramadım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap