SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > ‘Türkiye’de Ajax modeline en uygun takım Trabzonspor…’

‘Türkiye’de Ajax modeline en uygun takım Trabzonspor…’

Karadeniz Özel

18 Nisan 2019 Perşembe - 16:47




‘Türkiye’de Ajax modeline en uygun takım Trabzonspor…’





Yaş ortalaması 24 olan Hollanda ekibi Ajax, önceki gece tarihi bir başarıya imza atıp Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Juventus’u İtalya’da 2-1 yendi ve şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi.

Bu başarı tüm dünyada büyük yankı uyandırırken, sosyal medyada bir paylaşım gözleri Trabzonspor’a çevirdi. Bir kullanıcının, ‘Türkiye’de Ajax modeline en uygun takım Trabzonspor. Bu iddiamın arkasındayım’ sözleri bordo-mavili takım da Ajax’ın başarısını yakalayabilir mi? Sorularını gündemi getirdi. 

Karadeniz konuyla ilgili her kesimden görüş aldı. Her görüş önemli, her görüş ilginçti ancak en dikkat çekeni Trabzonspor’un genç file bekçisi Uğurcan Çakır’ın sözleriydi. Çakır Karadeniz’e şunları söyledi: Ajax modeline Türkiye’de en uygun takım gerçekten Trabzonspor. Bu görüşe katılıyorum. Ajax’ı izlerken bizim takım gözümün önüne geldi. Saha içinde aynı birliktelik, aynı dayanışma Trabzonspor’da da var. Formayı giyen her arkadaşımızın kaybetmeye tahammülü yok. Türkiye’de Ajax modeline en uygun takım biziz. Bizim yapmak istediklerimizi Ajax yaptı. Şimdiki başarımızı daha yukarılara taşıyacağız. Bizler altyapıdan A takıma çıktık. Aşağıdan gelecek daha çok arkadaşımız var. Eğer yarı finalde eşleşmezlerse Barcelona ile Ajax finali oynar. Benim favorim Barcelona. 

AHMET AĞAOĞLU; BUNUN ADI AJAX MODELİ DEĞİL TRABZONSPOR MODELİ

Karadeniz’e konuşan Ahmet Ağaoğlu, “Biz sürekli alt yapıya vurgu yaptık. Bu Ajax modeli olmaz, Trabzonspor modeli olur. Bizim altyapımızda olan kaynağı biz harekete geçirdik. Geride kalan dönemde de bunun ne kadar doğru bir hamle olduğunu hep birlikte gördük” dedi.

SADİ TEKELİOĞLU; KULÜP İYİ YÖNETİLSE AJAX'IN YERİNDE BİZ OLURDUK


Eğitim her zaman paranın önünde olduğu görüldü. Çalışmanın ürününü Ajax hem Madrid hem de Juventusu yenerek almıştır. Trabzonspor’da bu sene her şeyin para olmadığını saha sonuçları ile göstermeye devam ediyor. Trabzonspor hem başarılı hem de oynadığı futbol ile zevk veriyor. Trabzonspor son şampiyonluğu olan 1984’te yaşadı. 2 bin yılından sonra ise doğru yönetilmedi. Zaman boşa geçirilmiş oldu. 

Bütün camia, yöneticiler, teknik heyetler dahil Trabzonspor’a karşı sorumluyuz. Trabzonspor, Ajax’ın bugün yaptığını 1970 yıllarında yaptı. Ankara’da PTT’ye yenilmesiyle birlikte o zamanki yönetim doğru bir karar alarak Trabzon dışındaki transferlere son verip öze dönüş transferi yapmıştır. Ekonomik sıkıntıları olmasına rağmen. Tabi bunun devamını getiremedi. Hazır para hazır oyuncu getirilmeye başlanınca Trabzonspor’u sıkıntıya soktu. Bağımlı hale getirdi. 

2000’den bu yana sıkıntılar geçirmeseydi, küçük nüfusu olan Trabzon şehri bugün dünyada örnek gösterilecek bir şehir olacaktı. Türkiye’de örnek olarak Altınordu veya başka takımlar gösteriliyor. Tek örnektir bu konuda Trabzonspor 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap