SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kayseri sucuk gibiydi
21.04.2024

Trabzonspor Kayserispor karşısında ortaya mükemmel bir futbol koyarak ve taktik ve oyun disiplinini en üst düzeyde uygulayarak üç puanın sahibi oldu. Tüm takımı tebrik ediyorum. Bakalım maçta neler oldu ?

Eğer Trabzonspor ligde şampiyon olmak istiyorsa var hakemleri ve bütün hakemlerin yabancı olmasını istemeli. Trabzonspor yönetim kurulunu başkanı ve yönetimi federasyona başvurmalı ve Türkiye’de yabancı orta ve var hakemlerinin hepsinin yabancı olmasını istemeli.  Çünkü bugün bir kez daha gördük Türk hakemlerinin kalitesini. İspanyol hakem olması beklide bugün Trabzonspor’un hakkı gasp edilecekti.

Enis Destan mükemmel bir gol attı ve bir gol de attırdı sahanın yıldızıydı. Hoca Enis Destan 1-2 maç gol atmayınca Pepe santrafor‘da denedi santraforsuz çıktı şu da bir gerçek ki Pepe‘den santrafor olmaz. Ben bunu on defa söyledim Trabzonspor o süreçte sahaya santraforsuz çıktı ve içeride Sivasspor karşısında kaybetti santrafor yoktu çünkü.

Abdullah hoca sahaya mükemmel bir kadro çıkardı doğru 11’i sahaya sürdü. Orta sahada rakibe çok pas imkanı vermedi ve rakibin yapacağı tüm hızlı kontakları ve hızlı hücumları Berat kesti ve orta sahada mükemmel bir performans ortaya koydu. İlk defa Berat’ı bu kadar iyi oynadı. Buda kalan haftalar için Trabzonspor’a adına büyük kazanç.

Trabzonspor öne geçtikten sonra rakip hızlı hücumlar ve pas yapmaya başladığı zaman Trabzonspor geri çekiliyor oyunu ikinci bölgede kabulleniyor ve orada rakibi karşılamaya çalışıyor.Bu oyun anlayışı çok yanlış. Eğer son dakikalarda eğer rakip tamamıyla oyunun üstlüğe ele geçirip baskı kurmaya çalışıyorsa mutlaka rakibi kendi alanına alanında baskı ve pres yapmalı rakibi asla ileri oynatmamalı.  Rakibin stoperine sağ bek sol bek’e ve kalecisini pres yapılmalı ki o top Trabzonspor’un sahasına gelmesin.

Sonuç olarak Kayserispor karşısında alınan galibiyet üç puan çok iyi oyunla beraber takıma büyük bir moral vermiştir. Trabzonspor’un bu oyunu geliştirerek hem kupayı müzesine götürmeli hem de ligin üçüncü bitirerek Avrupa kupasına mutlaka gitmeli.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap