SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor S.O.S veriyor

Trabzonspor S.O.S veriyor

07 Ekim 2016 Cuma - 10:30








Trabzonspor 6. haftada ligde hiç ummadığı sonuçlarla karşılaştı. Alınan 4 mağlubiyet ve 2 galibiyet var. Trabzonspor ‘yeniden yapılanma’ diye çıkılan bu sezondaki yolda, önümüzdeki yılın kadrosunun iskeletini yapmak ve bu kadroya da 2-3 oyuncu alarak hedefi şampiyonluğa taşımaktı. Scout ekiplerinin çalışarak aldığı oyuncular, hocanın ve yönetimin isteğiyle yan yana getirilerek bu yeni transferler yapıldı. Alınan oyunculardan İbanez, Castillo, Onazi, Suk zaman zaman yedekte oturarak takıma faydalı olmadılar. Bu adamlar oynatılmayacaksa niçin alındılar? Trabzonspor’da Sadi hocanın çıkardığı 10 tane genç oyuncu adeta silinerek takımdan gönderildiler. Genel medyadaki genel kanı, rakip kim olursa olsun içeride-dışarıda Trabzonspor’un yenilmesinin çok normal olduğu. Buna müsaade eden, Trabzonspor’u yönetenler. Türk futbolseverlerini adeta bu algıya ortak ettiler. Mağlup olduğumuz 4 takım, lige yeni çıkan Alanyaspor, Karabükspor, hazır olmayan bir Kasımpaşa ve oyuncu kadrosu dar olan Gaziantep’ti.

Bu maçlardan alınan mağlubiyetlerden sonra gazetemizde “Biz kimi yeneceğiz?” diye manşet attırmıştık. Konya maçında Yusuf’un son dakikada attığı gol ile 3 puanı almıştık. Mağlup olduğumuz Alanyaspor Türkiye Kupası’nda amatör bir takıma eleniyor. Kendi sahasında da Başakşehir’e 5-0 mağlup oluyor. Biz bu takıma da mağlup olmuşuz. Bundan sonraki maçlarda, bu takımlardan çok daha güçlü takımlarla oynayacağımızın farkına varamamış gibi görünüyor Trabzonspor yönetimi ve oyuncuları. Mustafa Yumlu’dan sağ bek yaratmak, büyük umutlarla alınan İbanez, Onazi, Castillo’yu kenara çekmek; Türkiye’nin topa en iyi vuran, duran top ustası Mehmet Ekici’yi kenarda oynatmak gibi büyük bir gaflete düşen Ersun hocanın bu yaptığı yanlışlardan biran önce vazgeçip, doğru takım olarak sahaya çıkması gerekir. Solda Güray, İbanez var ama biz orada ikisini kenara çekip, Mustafa Akbaş’ı oynatıyoruz. Madem Mustafa Yumlu sağ bek oynayacaktı, niçin Zeki Zavru’ya 1 milyon 250 bin liraya kontrat yapıyoruz? Bundan sonra oynayacağımız maçların ne kadar çetin geçeceğini Trabzonspor taraftarları biliyor. Medyada, bu maçları kaybeden Trabzonspor’un yenilmesi normal kabul oluyorsa, Allah korusun “Trabzonspor’un bundan sonra oynayacağı çok zor maçlarda da yenilgisi” algısını medyaya yansıtan yöneticilerin, kendi bindikleri dalı kestiğini görüyoruz.

Trabzon dışında yaşayan, yurt dışındaki bütün Trabzonsporluların boynu bükük ve moralsiz. Önümüzde oynayacağımız Akhisar maçında alınacak herhangi bir negatif sonuç, Trabzonspor’u çok daha zor durumlara düşürecek. Arkasından da Galatasaray maçını oynayacağız. Yönetimin hocaya sahip çıkmasına ne kadar devam edeceğini merak ediyorum. Scout ekibi ile izlediği oyuncuları aldıran hocanın sistemine ayak uyduracak oyuncular olması gerekirdi. Tv ve spor gazetelerinde yorumcular hocanın sisteminden bahsediyorlar. Bu yalakalar şunu bilmelidir ki; oyuncuya göre sistem olmaz, sisteme göre oyuncu olur. Madem bu oyuncuları izledin, niçin kenarda tutuyorsun? Trabzonlu çocukların günahı neydi de kadrodan atıldırlar? Özellikle Muhammet Beşir’den bahsediyorum. Şans verilseydi Suk’tan daha iyi olmaz mıydı?

6 maçta adeta tık’ı olmayan bu forvetler, daha ne kadar Trabzonspor’da forma giyecekler, ne zaman gol atacaklar, merak ediyoruz. İlk maçta iki gol atan Onazi’nin kenarda oturması, Mustafa Yumlu’nun bek oynatılması, Ekici’nin kenara alınması, Milli takımda oynayan tek oyuncumuz Okay’ın zaman zaman kadrodan kesilmesi, iyi zeminde iyi futbol oynayacak Castillo’nun kenarda oturtulması baştan aşağı yanlış işler. Bu işleri de yapan, takımı çalıştıran hocadır. Allah korusun biz böyle devam edersek, bir alt kümeye düşeriz. Yönetimin Trabzonspor’u mahkemelere veren, CAS’a şikayet eden bir adamı tekrar 3. dönem takımın başına getirmesi büyük yanlıştı. Bunun günahını çekiyorlar. İnşallah küme düşmeyiz...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap