SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor MP yine üzdü

Trabzonspor MP yine üzdü

23 Ekim 2016 Pazar - 09:22








Spor Toto Basketbol Ligi’nde başarısız sonuçlar ile sezona başlayan Bordo-Mavili dev adamlar üçüncü maçını da İzmir’de Pınar Karşıyaka’ya karşı kaybetti. Maçı kazanmak için rakip hata yaptı mı, bunu cezalandırarak sayıyı yaparsan maçı kazanırsın. Savunmayı takım halinde iyi organize etmek gerek. İlk iki çeyrekte Trabzonspor MP, son iki çeyrekte P. Karşıyaka’nın üstünlükleri vardı. Fırtına’nın alternatifli kadrosu yoktu. Genelde aynı ilk beş ile oyuna devam ediyor Bordo-Mavililer. Fırtına’yı haftaya kendi sahasında zorlu Darüşşafaka maçı bekliyor. Basketbol takımı kadrosu 12 kişidir. Hepsinden faydalanmak lazım. Faydalanıp, geniş rotasyonlar yapılması gerekir. Hoca hep aynı beşi oynatırsa, oyuncuların yıpranmasına neden olur. Bu da maç sonucunu etkileyerek, kaybetmiş oluruz. Müsabakada hücumda ve savunmada üstün olan taraf, maç üstünlüğünü de elinde bulunduruyor. Kötü maç sonuçları, takımı hedefinin dışında tutuyor. Oyun kurucuların daha iyi olması gerek. Uzun adamlar oyunda daha çok kalmalı. Oyunda çok kalan oyuncu fiziksel olarak da yıpranıyor. Onun için oyuncuların dinlenerek oynaması gerekir. Sergey Bazarevich oyunda başka oyuncular da yaratmalıdır. Hoca maçı daha iyi analiz edip, hazır hale getirmelidir. Elindeki kozları da iyi kullanması gerekir.

Oyunun dengede korunması için tecrübeli oyuncuya ihtiyaç vardır. Gidip gelen oyunda kazanan taraf ev sahibi oldu. İlk çeyrek 9-17 Trabzonspor MP üstünlüğü ile kapandı. Sezona iki mağlubiyet ile başlayan Trabzonspor MP, bu maçı kazanıp üzerindeki kötü izlenimleri silemedi. Pınar Karşıyaka ile başa baş geçen bir ilk çeyrek vardı. İkinci çeyreği bitmez tükenmez bir enerji ile oynanan karşılaşmada, takımlar birbirinden farksız şekilde aynı tempoda karşılıklı atışlar ile geçti. Skor 32-36 konuk takımın üstünlüğü ile tamamlandı. İlk iki periyodu kısır sayı içinde geçen bir karşılaşma oldu. Üçüncü çeyrekte Trabzonspor MP ilk yarıyı 4 sayı önde kapatırken, bu periyot sonunda ise ev sahibi, üstünlüğü ile fırtınayı alt üst ederek skoru 58-47’ye getirdi. Dördüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka adeta coştu. Üst üste basketler bularak fırtınayı etkisiz hale getirdi. Sonlara doğru tükenen Trabzonspor MP toparlanamayınca, maçı 74-59’luk skor ile kaybetmiş oldu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap