SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon geri döndü

Trabzon geri döndü

28 Şubat 2016 Pazar - 09:17








Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ve Spor Toto Basketbol Ligi’nde kötü günler geçiren Trabzonspor Medical Park, Hayri Gür Spor Salonu’nda karşılaştığı zorlu rakibi Pınar Karşıyaka’yı Trabzon’da devirdi. Bunca başarısızlıkların ardından bileti kesilen başantrenör Nenad Markovic gitti, yerine Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor eski antrenörü Ahmet Kandemir ile yoluna devam kararı alındı.

İlk sınavını İzmir ekibi karşısında verdi. Velikovic takımda yüksek ücret alan oyunculardandı. Fırtına’dan ayrılarak, yerini yeni transfer Courtney’e bıraktı. Yeni transfer İtalya ligi ekiplerinden Virtüs Bologna’da oyun kurucu şutör oyuncu durumundaki 30 yaşında 1.98 boyunda. Bu oyuncu ilk yarı takımına sadece iki sayı kazandırdı. Yeni transfer Courtney takıma belli bir güç katarak ilk karşılaşmada taraftara olumlu sinyaller verdi. İlk üç periyodu konuk takım hatasız oynayarak, Fırtına’ya göz açtırmadı.

Karşılıklı basketler ile ilk periyot 22- 18 Pınar Karşıyaka lehine kapandı. İkinci periyotta konuk ekip Başnatrenörü Ufuk Sarıca, sürekli hakemlere itiraz etti. Çok iyi savunma hücum organizasyonu içinde oynayan Pınar Karşıyaka, üçlük sayılar ile ilk iki çeyrekte Fırtına’ya göz açtırmadı. Gabriel ve Carter sayı makinesi gibi çalıştılar. Trabzonspor MP’nin sayı makineleri, ilk yarı rakibin savunmaları karşısında adeta stop etti. İlk yarı sadece Kulig 16, Kitchen 2, Hardy 4, Courtney 2 sayı, Stepanov ise sıfır çekti.

Yani en verimli oyuncu Kulig oldu. Takımda eskiye nazaran belli bir hareketlilik ve oyun kazanma arzusu vardı. İlk yarıda 38-28 konuk takımın üstünlüğü vardı. Üçüncü periyotta her iki takım da faullü oynayarak, bu periyotta başa baş gittiler. Fırtına, Efeler’i zorlayarak oyundan kopmak istemedi. 3. çeyrek de konuk takım lehine 52-43 tamamlandı. Son periyotta Trabzonspor Medical Park, taraftarlarını da arkasına alarak hareketli bir son çeyrek izlettirdi. Baştan sona kadar Pınar Karşıyaka hep önde oynadı. Skorda kopma olmadı.

Salonda çok güzel seyirci atmosferi vardı. Son beş dakika kala, ilk kez skorda 54-54 eşitliğe gelindi. Salon ıslık sesleriyle yıkıldı, büyük taraftar desteğini arkasına alınca Trabzonspor Medical Park, ilk kez 56-54 öne geçti. Fırtına sayı avantajını oyun sonuna kadar devam ettirerek, uzun zamandır özlediği önemli galibiyeti nefesleri tutarak almış oldu. Skor 67- 63 Trabzonspor MP lehine. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 25 sayı ile Kulig oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap