SON DAKİKA



Haber > Spor > Tecrübe konuştu

Tecrübe konuştu

27 Ağustos 2017 Pazar - 10:40








15 yıl aradan sonra Erzurumspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor ilk 2 haftada 7 gol atıp kalesinde 2 gol görerek 6 puan ile zirvede yer alırken kendi taraftarı önünde 3 karşılaşmada aynı başarıyı göstermek istiyor.

Geride kalan 2 haftaya baktığımızda aynı 11’leri koruyan Rizespor bu karşılaşmada da aynı 11 ile sahaya çıktı. Erzurum’dan yaklaşık  700-800 kişinin maçı izlemek için geldiği Rize’de Rize taraftarları karşılaşmaya her geçen gün biraz daha sayılarını artırarak katılmaya başladı.

Etkili başlayan bir karşılaşma oldu. Her iki ekip de gol bulmak için karşılıklı ataklar geliştirdi. 7. dakikada ilk atak konuk ekipten geldi, ardından Saddane’nin kale çizgisi üzerinden dokunduğu topu kaleci Kaya  son hamle ile aldı.

 Karşılıklı pozisyonlar bulan her iki ekip ilk dakikalardan itibaren kaleleri yokladı. 17. dakikada ofsayt diye sayılmayan golün ardından Rizespor tekrar yüklendi ve 18. dakikada Oğulcan’ın asistinde Recep Niyaz’ın şutu ile Rizespor 1-0 öne geçti.

Oyun temposunu eline alan Rizespor rakibi zaman zaman kendi alanında kabul ederek saha içinde dinlenmesini yaptı. İkinci yarıya Rizespor tecrübesi ile oyunu elinde tutmayı başlayarak rakip Erzurumspor’u kendi sahasında tuttu. Orta alanda Recep Niyaz, zaman zaman kanat değiştirerek sağ ve sol kanadı kullanan Samudio, yine orta alanda Petrucci rakibi orta alanda basarak atak yapmasını engellediler.


Oyunu elinde tutan ve rakibe ikinci yarıda pek pozisyon vermeyen Rizespor’da 75. dakikada Kweuke yerine Ümit’e bıraktı. Karaman bu dakikada savunmayı güçlendirirken Samudio’yu forvete çekti. Erzurum karşısında ikinci yarıda oyunu eline alan ve rakibe pek pozisyon vermeyen Rizespor kontratak ve kanatlar ile rakip alana girmeye çalıştı.

Tecrübesini konuşturarak rakibe pozisyon vermeyen Rizespor oyun hakimiyetini elinden bırakmadı. 87. dakikada Samudio ile ikinci golü bulan Rizespor liderliği de bırakmamış oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap