SON DAKİKA



Haber > Spor > Taşlar yerine oturunca

Taşlar yerine oturunca

25 Eylül 2016 Pazar - 10:20








Trabzonspor, Konyaspor maçına seyircili başladı. Kötü zeminde her iki takım da temkinliydi. Trabzonspor sahaya çift santrafor olarak çıktı. Klasik 4-4-2’yi oynattı Ersun hoca. Son haftalarda Mustafa Akbaş’ı sol tarafa alarak, sağ bekte de Zeki Yavru ile başladı. Trabzonspor hemen hemen en iyi kadrolardan biriyle sahaya çıktı. Oyuncular yerli yerinde oynadılar. Avrupa kupalarında ve lig maçlarında yorgun olan Konyaspor, her zamanki gibi klasik oyunuyla sahaya çıktı. İleride Milosevic ve Rangelov ile başladı. İlk yarıda Trabzonspor orta sahasında Aytaç, Mehmet Ekici, Okay ve Bero dörtlüsü, önde Muhammet Demir ve Suk’u gol pozisyonuna sokmak istedi. İlk yarıda doğru dürüst pek pozisyon yoktu. Her iki takım da karşılıklı olarak birbirine üstünlük sağlamak istediler. Benzer pozisyonlar buldular.

Konyaspor’un pozisyonunda kaleci Onur ayaklarıyla mutlak bir gol çıkarttı. Trabzonspor’da ise en tehlikeli pozisyonda Okay’ın vurduğu kafa şutu direğin yanından dışarı çıktı. İkinci yarıda ise  Trabzonspor ve Konyaspor yine birbirine denk bir mücadele gösterdiler. Zeminin bozukluğu her iki takım oyuncularının top kaybetmesine müsaade etti. Bu maçta Trabzonspor taşları yerli, yerine oturtunca, biraz daha derli toplu bir takım halinde göründü. Yine ikinci yarıda Ekici’nin yerine oyuna Yusuf’u alan Ersun hoca, biraz daha kenarlardan hücuma katkı yapmak istedi.

Hakemin önce tercümanı sonra da Ersun hocayı dışarı atmasını yadırgadım. Hakemlerin teknik direktörleri oyundan bu kadar kolay atmaması lazım. Federasyon’un bu konuda biraz daha hakemleri uyarması lazım. Karşılıklı gelip giden toplarla her iki takım da pozisyon aradılar ikinci yarıda. Zeminin kötülüğü buna pek müsaade etmedi. Nitekim maçın uzatma dakikalarında Yusuf Erdoğan’ın attığı orta, direk kaleye giderek gol oldu. Bu da zor dönem geçiren Trabzonspor adına sevindirici bir galibiyet oldu. Zor bir maç da olsa bu zeminde oynayan her iki takım oyuncularını da kutluyorum. Sonuçta Trabzonspor hak edilmiş bir üç puanı kazanmış oldu. Zeki ve Mustafa Yumlu yerinde oynayınca, Trabzonspor biraz daha derli toplu bir takım görüntüsü verdi.

Kaybedilen üç maçta hocanın yanlış 11’le oynadığı meydana çıktı. Trabzonspor’da oyundan çıkan Mehmet Ekici’nin en iyi meziyeti kaleye şut atmaktır. Ama diri ve fizik yapısı çok iyi olmasına rağmen bugün arkadaşlarına pas atarak oynayan Ekici’nin kaleye hiçbir şut denemesi yoktu. Aytaç ve Bero’nun desteklemesi gereken Mehmet ve Okay topa iyi vuran oyuncular. Bunlara şutu attıracak da hocadır. Artık oyuncularının kabiliyetlerini bilmesi ve öğrenmesi gerekir Ersun hocanın. Bence Ekici bu sezon fizik, kondisyon olarak çok iyi durumda. İnanıyorum ki, o da önümüzdeki maçlarda A Milli Takım’a alınacaktır. Sevindirici olan Trabzonspor’un gol yemeden maçı zor da olsa kazanmasıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap