SON DAKİKA



Haber > Spor > Sorumluluk almak

Sorumluluk almak

09 Temmuz 2017 Pazar - 09:08








Sorumluluk: Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren her hangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, mesuliyet almasıdır. Mesuliyet duygusu olmalıdır. Yetkili kişiler, yetki verilen kişiler sorumluluk almışlardır.

Bu yetkilerini en iyi şekilde, kendisi ve ekibiyle birlikte hiçbir korkulan olmadan görevlerinin başında oldukları süre içerisinde maddiyatı düşünmeden ilkeli bir şekilde sorumluluklarını bulundukları camianın menfaatleri doğrultusunda kullanmalıdırlar. Eğer kullanamıyorlarsa ve ben karışmam ben yalnız takımı çalıştırırım diyorsa, bu davranış sorumluluktan kaçmaktır.

Sorumsuzca davranmak bu da mesuliyetsizliktir. Sorumlu: Üstüne aldığı veya yaptığı işlerden dolayı hesap vermek zorunda olan, sorumluluk taşıyan kimse, mesul, takımdan sorumlu olanlar, teknik adamlar ve ekipleridir. Çünkü yetki onlara verilmiştir. Bunları açıklamalı ve vurgulu olarak niye yazdım. Trabzonspor camiası büyük bir kuruluştur.

Tarihi başarılarla ve kupalarla doludur. Bu kulüpte sorumluluk bilinci üst düzey kişiler yıllarca çalışmıştır, çalışmaya da devam edecektir. Gelelim son yıllara hep başkanlar ve yöneticiler sorumluluk almışlardır. Taşın altına ellerini değil vücutlarını koymuşlardır.

Burada hep bir eksiklik olmuştur. Bu da nedir, çoğunun futbolun içinden gelmedikleri için teknik adam seçiminde futbolcu transferlerinde hatalar yapmışlardır. Bundan dolayı da kulübün her sene borcu çoğalmış, futbolcu sayısı kulüpte artmış, hatalar hatalar devam etmiş. Çığ gibi sorunlar büyümüş.


2016-2017 sezonu sevaplarıyla hatalarıyla geri kalmıştır. Şimdi sorumluluk verilen kişilerin, ortak maddiyata değil kendi geleceğim değil büyük Trabzonspor’un menfaatlerini öne çıkararak sorumluluk almak zorundadırlar. Eğer almıyorlarsa, şapkalarını, çantalarını alıp gitmeleri gerekir. 2017-2018 sezonu başlarken kadroda 30 oyuncu var, 23 oyuncu da gittikleri çeşitli kulüplerden geri döndüler ve toplam 53 oyuncu bünyede oldu.

Yani alınacak oyuncularla bu sayı 60 olacak. Şimdi gelelim sorumlu olacak teknik kadroya. Hiçbir şeye karışmıyor. Ne alınacak oyunculara ne gönderilecek oyunculara; biz karışmıyoruz, biz yalnız antrenman yaptırırız, takımı maçlara hazırlarız zihniyetindeler. Burada taşın altına sorumlu olanlar tekrar söylüyorum, ellerini değil vücutlarını koymalıdırlar.

Para elin kiridir, bugün vardır yarın yoktur. Ama adamlık, kişilik her zaman olmalıdır. Dik duracaksınız, eğilmeyeceksiniz. Sorumluluk bunları gerektirir. Tüm takımlar transferler yaparken Trabzonspor’un yavaş adımlar atması beni ve Trabzonsporluları, Trabzon sevdalılarını endişelendiriyor. Bugün var yarın yokuz, benden sonra, bizden sonra tufan diyorsunuz.

İleride tarih sizleri yazar ve sorumlu tutar. Dikkat! Yol yakınken yanlışlardan dönüp doğruyu bulalım. Sorumluluk bilincimiz üst seviyede olsun. Dost gerçeği söyler, ama acı gelir. Kalın sağlıcakla. NOT: Bu yazı Kucka transferinden önce kaleme alınmıştır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap