SON DAKİKA



Haber > Spor > Skoru Onur tayin etti

Skoru Onur tayin etti

12 Şubat 2017 Pazar - 09:45








Trabzonspor takım olma yolunda her maç üzerine koyarak devam ediyor. “Aksayan yerleri veya eksikleri yok mu” derseniz, mutlaka vardır. Öyle anlarda rakibine pozisyon veriyor ki insana, tribündeki taraftarlarına ve sevenlerine saç baş yolduruyordu. 

Ancak her şeyden önce Bordo-Mavililerde ligin ikinci yarısında şunlar var: Bir kere istekli ve arzulu oynuyor ve üst düzey mücadele ediyorlar. Hani ligin ilk yarısında hepimiz Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çalıp duruyorduk ya, “Bu takım ne oynuyor”, “Ne yapmak istiyor”, “Hangi sistemde oynamaya çalışıyorlar”, “Şu futbolcu ne yapıyor”, “Şu oyuncu sahada serseri mayın gibi dolaşıyor”, “İki pas yapamıyorlar” gibi sürekli eleştiri yapıyorduk ya...

Şu an, yani ligin ikinci yarısında seyrettiğimiz Trabzonspor yaptığımız bu eleştirilerin tam tersini yapıyor. Kısacası anormal durumundan normal durumuna geçiş yaptı Bordo-Mavili takım. Bunda mutlaka ara transferde alınan oyuncuların katkıları olduğunu da vurgulamak gerek. Trabzonspor hücuma çıkarken iyi organize oluyor.

Pozisyon gelişirken kimin nereye koşacağı ve nerede duracağı eksiksiz yapılıyor. Orta alanda rakibe müthiş pres ve baskı kuruyorlar. Rakipten çalıp aldıkları her top hücumda rakip kalede gol pozisyonu oluyor. Ligin ilk yarısında hücuma çıkan Trabzonspor bizim meşhur Mehteran Takımı gibi idi: iki ileri bir geri. Şimdi ise çok çabuk organize olup hücuma çok çabuk çıkıyorlar.

En önemlisi hücuma çıkarken bekler de hücuma katkı sunuyor.


Diyeceksiniz ki, “Hücuma çıkan takım geri dönüş yapabiliyor mu?” Evet, Trabzonspor bunu da yapıyor.

Özetle ligin ilk yarısında oynayan Trabzonspor ile şu an oynayan Trabzonspor arasında Ankara ile Trabzon kadar fark var. Geldiği günden beri yazıp çiziyorum. Olcay Şahan, Trabzonspor için önemli bir transferdi, şimdi ise önemli bir oyuncu oldu. Belki performansı istenilen düzeyde değil ama oynadığından beri takıma yaptığı katkı çok büyük.

Osmanlıspor karşısında sahada görevini yapmayan oyuncu hemen hemen yoktu. Başta kaleci Onur, Onazi, Castillo ve Durica görevlerini arkadaşlarına göre daha fazla yapan oyunculardı. Maçın ikinci yarısında Trabzonspor daha ziyade 1-0’lık skoru korumaya çalıştı. Zaman zaman kalesinde tehlike görse de yine devleşen Onur maçın skorunu tayin etti.

Ersun hocanın Medjani’den vazgeçememesinin nedenini bir türlü anlamış değilim. Zorla sinekten yağ çıkarılır mı? Medjani işi de aynı sinekten yağ çıkarmak gibi. Olmaz. Bu futbolcudan Trabzonspor’a hiçbir fayda gelmez.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap