SON DAKİKA



Haber > Spor > Sistem doğru olunca

Sistem doğru olunca

23 Mart 2015 Pazartesi - 11:22








Birçok kez bordo-mavili takımın oynadığı oyun ve sahada sergilediği istikrarsız futbolu, takım teşkilinde yapılan düzen hataları ile oyunu rakip sahada değil de ilk pozisyonda kendi sahasında kabullenmesinin yersizliğini, oynanan tek forvet anlayışı ile damgalamaya çalışmıştık.

Trabzonspor’un özellikle ve öncelikle kendi sahasında oynadığı maçlarda tek forvetle savunma güvenliği mantığının Cardozo ile yeterli olamayacağının altını çizmiştik.

Akhisar maçında Cardozo ile birlikte Deniz takviyeli forvetle oynayan Trabzonspor, hem ileri uçta etkili olmuş hem de rakip takımın savunma artıklarının sahamıza sarkmasına Deniz ile engel olmuştur.

***

Burada sistemle birlikte Deniz’in direkten dönen topu ve attığı golü bir kenara bırakırsak, bu futbolcunun Trabzonspor’un son yıllarda özlediği ileri uç elemanı olarak gözükeceğini umuyoruz.


Rakip savunmanın dengesini ve derinliğini bozarak çıkardığı toplarla ve yaptığı presle takımına pozisyon üretirken, rakip savunma arkasında da boşlukların oluşmasını sağladı.

Umarım ki Deniz, hafta içi yerel basında muhtemel şişirmelere kulak asmadan kendi yolunda, bu futboluna biraz da topla kaleye doğru iniş fonksiyonu katarak emin adımlarla ilerler.

***

Kaleci Hakan da Trabzonspor’a epeyce ısınmışa benziyor. Yaptığı kurtarışların yanında savunma oyuncularına gösterdiği ikaz ile aynı zamanda takım arkadaşlarına da destek olarak başarılı oyununu devam ettirmekte.

Savunmada Uğur ile Medjani gerçekten uyumlu ve etkili bir ortabek ikilisi teşkil etti.


Orta sahada Özer ilk geldiği günleri aratmakta.

Ama inanıyorum ki Özer’in konsantrasyonu, transferinin gerçekleşemeyişinin ondaki yan etkisinin tesiri olmuştur. Fakat Özer bilmelidir ki profesyonel futbol hayatında hissiyatın asla yeri yoktur.

Bugün bu formayı giyiyorsun ancak yarının ne getireceğini kimse bilemez. Onun için kendi moral motivasyonunu derhal revize etmeli.

Fatih’in çalışkanlığı, top taşıyıcılığı ile rakibe yaptığı pres ve kovalamalar, Trabzonspor’un diğer oyuncularına hem yerlerini almaları hem de soluklanmaları konusunda yardımcı oldu.

Fatih top ayağına gelmeden önce arkadaşlarının yerlerini belirleyip sonra da ayağındaki topu daha isabetli ve efektif kullanırsa, bu enerjisini bir miktar daha ekonomik ve verimli kullanmış olur. Bu sayede hem takım hem de kendisi kazanmış olacak.


***

Cardozo için iki çift söz söylemek isterim.

Evet, geçmiş klasına diyecek yok fakat özellikle ceza sahası içerisinde bir miktar daha etkili ve hareketli olması gerekir.

Topu beklemekten ziyade biraz da hareketli olarak topu yakalaması daha faydalı olacaktır.

Elbette bu hareketi onu bir miktar daha yoracaktır ama gol atamadığı zamanları düşünürsek arkadaşlarına ve takımına daha faydalı olacaktır.


Netice olarak; "üç puanı iki net golle alan Trabzonspor’un bu futbolu ile ileriki maçlar için eğer tökezlemezse yoluna emin adımlarla gideceğini düşünüyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap