SON DAKİKA



Haber > Spor > Rize değil Trabzon üzdü

Rize değil Trabzon üzdü

04 Haziran 2017 Pazar - 10:45








Ya hep ya hiç, işte öylesine bir maç... Ligin son maçı ve iki takımı yakından ilgilendiren bir maç. Rizespor'un kendi evinde Alanyaspor karşısında alacağı galibiyetle kulaklarının Trabzon'da olacağı bir maç... Haftalardır galibiyet alamayan Bursaspor ligin ikinci yarısında sadece 8 puan toplayabilmiş; Rizespor ise 13 puanla başladığı ligin ikinci yarısında 20 puan toplayarak kaderini son haftaya taşıdı.

Aslında kader maçlarından bazıları; Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayseri, Akhisar, Trabzon ve birçok takımı saymak mümkün. Sadece iyi futbolun yetmediği müsabakalarda Rizespor'da 13 şut direkten dönerken şanssızlığın da ne kadar önemli olduğunu gördük.

Önemli bir maç ve bu önemli maçta tribünler ilk kez yarı yarıya doldu. Taraftarlar bu maça ilgi gösterdi. Keşke bu ilgi her maç değil bazı kritik maçlarda olsaydı. Bu karşılaşmada Godfrey ve Fink sarı kart cezalısı olması nedeniyle, Yakubi ve İsmail ise sakatlıkları nedeniyle yer almadı.

Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı ile aynı anda başlayan karşılaşmada ilk yarıda Rizespor daha temkinli oynadı.

Konuk ekibin net sayılabilecek iki pozisyonu dışında Rizespor ilk yarıda net pozisyon bulamadı. 45 +1. dakikada Birol Parlak'ın Kweuke'yi düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Süleyman kullandı ve Rizespor ilk yarıda 1-0 öne geçti. Sezon başından beri takıma destek vermeyen taraftarlar bu karşılaşmada tribünlerin üçte ikilik bölümünü doldurdu.


Yaklaşık 11 bin kişinin yer aldığı tribünlerde taraftar takıma tam destek verdi. Bu maçta gözler sahada, kulaklar Trabzon'da idi. Rize kendi galibiyetine sevinememişti. Son yarım saat ve Trabzon'dan gelen iki gol haberi tribünleri susturdu.

17 haftada 8 puan toplayan Bursaspor'un Trabzon deplasmanında galip gelmesi şaşırtıcı olduğu kadar Trabzon taraftarlarının Bursaspor'un attığı golden sonra "Rize kümeye!" diye bağırması hiç de hoş olmadı.

Evet, bu skor ve Trabzonspor'un aldığı mağlubiyetin iki kent arasında kolay kapanmayacak yara açacağı kesin. Neden Trabzonspor’a güvendiniz? Neden kendi ipinizi kesmediniz demek doğru; ancak komşu komşunun külüne muhtaçtır.

Acaba aynı durumda Trabzonspor olsaydı Rize ne kadar daha ciddi hareket ederdi? Tribünler kızgın, taraftarın öfkesi büyük ve Trabzon'dan gelen bu skor haberi açıkçası Rize'yi yasa boğdu. Eee yapacak bir şey yok, her yeni günün bir yarını var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap