SON DAKİKA



Haber > Spor > Risk sonuç getirdi

Risk sonuç getirdi

26 Ocak 2017 Perşembe - 09:20








Süper Lig’de iki deplasman galibiyetinin ardından geçtiğimiz hafta Konya karşısında iyi futbol oynamasına rağmen 2-1 mağlup olarak 16 puanda kalan Çaykur Rizespor, bu kez Ziraat Türkiye Kupası’nda lider olduğu B grubunda grup ikincisi olan Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

İlk maçı deplasmanda 6-1 kazanan Rizespor grubunda 16 gol atarak en çok gol atan ve 2 gol yiyerek en az gol yiyen takım unvanı ile sahaya çıktı. Gruptan lider olarak çıkmak isteyen Rizespor 13 puan topladığı grubunda 12 puanlı Kasımpaşa karşısına yedek ağırlıklı çıktı.

Kadroya baktığımızda Konya karşısında ilk 11’de yer alan Saddane dışında kadroda görev yapan oyuncu yoktu. Gruptan çıkmak adına, beraberlik ve galibiyet Rizespor’u lider olarak bitirmeye yeterli olacak ve A grubunun ikincisi ile kendi sahasında mücadele edecek. Her maçta, dağ tarafı kale arkasında yirmi kişilik bir grup “Yönetim istifa” seslerini alışkanlık haline getirdi. Çok bilmişlerin bağırması artık kimsenin umrunda değil, bağırdıkları ile kalıyorlar ve takıma zarar verdiklerinin farkında bile değiller.

Ne istedikleri belli olmayan taraftar grubunun her maçta aynı nakaratlarına artık gerçek taraftarlar gülerek geçiyor. Karşılaşmaya daha etkili başlayan konuk ekip oldu. A kadro ile çıktığı karşılaşmada ilk dakikalarda etkili olan Kasımpaşa sol kanadı daha etkili kullanmaya başladı. Rizespor 10. dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu. 26 ve 28. dakikalarda gole yakın olan Rizespor Oğulcan ve Edomwonyi ile bu pozisyonlardan yararlanamadı.

Rizespor’da ilk yarıda Karabük maçında yaptığı tek hata yüzünden yedeğe mahkum olan Ali Faez bu karşılaşmada savunmada rakibe geçit vermedi. Savunmada yalnız kalan Ali Faez’e Robin ve Petrucci ayak uyduramadı. 33, 52 ve 56. dakikalarda skoru 3-0 yapan konuk ekip karşısında bu kez Rizespor etkili olmaya başladı. Konuk ekip yaptığı değişikliklerle skoru korumaya giderken Rizespor 64. dakikada yeni transfer Edomwonyi ile skoru 3-1, 67. dakikada ise Oğulcan ile 3-2’ye getirdi. Maçın kontrolünü eline geçiren Rizespor üst üste yaptığı ataklarla gol bulmaya çalıştı.


  1. dakikada oyuna giren Süleyman Koç sadece sahada 5 dakika kalarak yerini Mehmet Akyüz’e bıraktı. Hazır olmayan bir oyuncunun sahaya sürülmesi ile Rizespor bir hakkını kullanmış oldu. Kupada yenilgisi bulunmayan Rizespor bu karşılaşmaya yedek ağırlıklı çıkarak riske girdi, nitekim bu riski mağlubiyetle sonuçlandırdı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap