SON DAKİKA



Haber > Spor > Profesyonellik böyle bir şey...

Profesyonellik böyle bir şey...

03 Nisan 2017 Pazartesi - 10:30








Hiç oynamadan kazandı Trabzonspor. Mücadele edenler vardı sadece. Bütünlüğü yoktu, savunamadı, hücum edemedi. Fazlasıyla oyun üstünlüğü Rizespor'daydı. Haftalardır oynadığı futbol bu değildi. İlk devrenin dağınık, birbirinden habersiz haline döndü Trabzonspor. Savunmayı, hücumu birbirine karıştırdılar.

Kuralsız, anlamsız, hiç gereği olmayan saçma denemelere girdiler. Bilmeyene ikinci yarının en çok puan toplayan takımı Bordo Mavi olanlar desen hayatta inanmaz. Komşu saysam, bizim Rize'ye yorsam olmaz. Sahada koşturanlar Türk değil. Hiçbirinin umurunda değil. Profesyonel diyorlar adına. Rizespor Başkanı, yönetimi ve Hikmet Karaman arasında ne türlü anlaşma var çözmek mümkün değil. Kaç sene oldu? Onca kayıp üzerine nasıl ikna ediyorlar birbirini? Hakikaten çok merak ediyorum! Ne anlatıyor takımın hocası, nasıl ikna ediyor etrafı? Profesyonellik böyle bir şey diyelim geçelim... Trabzon gene yendi düşürdü diyenler olacak mutlaka.

Ey da siz de bir damla zorlayın! Aylardır eğleniyor takımın, yalandan bir şey oynuyor, oynatıyor teknik adamın. Şöyle bir maça bile tribünü doldurmuyorsun, sonra normal futbolunun onda birini oynamayan Trabzonspor'a kusur arıyorsun.

Oynanmamış 8 maç daha var sırada. Yeni bir şey yapmalı Rizespor. Olmuyor işte. Zorlamanın, inat etmenin faydası olmaz... Yetkim olsa siyahi futbolcu almam. Sahte oynuyorlar. Yana geriye, kalenin uzağında boş işlerle uğraşıyorlar. Şut atmazlar, araya, arkaya pas denemez, kendi gitmez, gidene veremez.

Oynadığımız yıllar yabancı futbolcu sahanın yıldızıydı. Rakip de olsa topla buluşsun isterdik, mutlaka jeneriklik bir şey yapardı. Karşılaştırmak mümkün değil. Hagi, Şota, Seydiç, Hojdonk, Anelka, Alex, Prekazi... Ayıp olur, futbol anyasasına ayıp olur. Kaptan Onur yine çok iyiydi. Durica, Mas, Medjani savaştılar işte.


Orta sahanın varlığından söz edemeyiz. Aynı şekilde tarif edilir bir hücum isteği var diyemeyiz. Bir şans golü ve yakaladığı gol atma fırsatlarını heba eden ev sahibi takım... Yusuf Yazıcı ve Pereira'nın olmayışı bir takımı bu kadar etkilemiş olamaz. Ara boşlukta bir şeyler ihmal edilmiş mutlaka...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap