SON DAKİKA



Haber > Spor > Nerede o eski günler?

Nerede o eski günler?

10 Kasım 2015 Salı - 10:29








7 haftalık periyodu geride bıraktığımız amatör kümede beklenen ve özlenen o tabloyu göremedik. Yavuz Selim mabedinin geçmişini de göz önünde bulundurursak kuşkusuz izleyenler de o eski günleri mumla arıyordur. Öyle karşılaşmalar izliyoruz ki bırakın mücadeleyi takımlar sahada tel tel dökülüyor, heyecandan uzak, pozisyonun olmadığı maçlara tanık oluyoruz. Peki neydi amatörün bu kadar geriye gidişinin nedenleri?

Başlıca sebepler: Takımların fazlalığı, Trabzon’da 14 takımlı Süper Lig’in olmayışı, Aynı grupta yer alan ekiplerin bir torbada yarıştırılması, İdman sahalarının yetersiz oluşu ve buna paralel yeterli idmanın yapılamaması, A takımlara katılmak istenen gençlerin altyapılarda yeterli bilgi birikimi alamaması, Bazı antrenörlerin yetersizliği, Oyuncuların kendilerine yeterince dikkat etmemesi (uyku düzeni, doğru beslenme, ekstra çalışmalar yapılmaması)...

Eee hal böyle iken futboldan da kalite beklemek biraz acizlik olur herhalde. Acilen bu yapılar üzerinde durulmalı. Öncelikli görev ise Futbol İl Temsilciliği’ne düşüyor. En kısa sürede hatta gecikmeden gelecek sezon 14 takımlı Süper Lig Trabzon’a kazandırmalı.

Takım sayısını da şişirmek yerine en aza ve kaliteye indirgemeli. Gruplara bakacak olursak 7 haftanın ardından ilk 5 takımın arasına alt ekiplerden girecek takım zor gibi görünüyor. Daha şimdiden ilk 5 belli gibi. Tabii devre arasında takımlarda üst düzey değişiklikler olmazsa. B Grubu’nda da durum pek farklı değil. Şimdiden torba şekillenmiş gibi. Belki bir iki takım üst grubu biraz zorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap