SON DAKİKA



Haber > Spor > Mustafa Karadere

Mustafa Karadere

22 Kasım 2016 Salı - 09:45








Özellikle yerel yöneticileri ele aldığımız yazı dizimize bu hafta da Espiye Belediye Başkanı Sayın Mustafa Karadere ile devam ediyoruz... Kardeşi Erol Karadere’den sonra bayrağı devralarak Espiye Belediye Başkanı olan Mustafa Karadere de tıpkı kardeşi gibi Espiye sevdalısı bir başkan. Kardeşinden sonra belediye başkanlığını alabilmesi de Karadere ailesinin Espiyeliler tarafından ne kadar sevildiğinin bir göstergesi ve bir vefa borcundan başka bir şey değildir aslında. Yağlıdere ve Gelivera dereleri arasındaki geniş düzlükte kurulan Espiye, ilçede bulunan Andoz Kalesi, Tirebolu Kalesi ve Harşit yolu üzerinde bulunan
Bedrama Kalesi üçlemesinin en önemli noktasıydı. Tripolis (Üç Şehir) anlamına gelen Tirebolu’dan ayrılmış bir Çepni yurdudur da aynı zamanda. Karadeniz’in güzel sahil şehirlerinden olan Espiye, Cumhuriyet tarihi boyunca da gelişmesini ve büyümesini sürdürmüş ve günümüze ulaşmış, Giresun’un en gelişmiş ilçelerindendir. Böyle bir ilçede belediye başkanı olmanın da en büyük sorunluluğu şehri daha da güzelleştirmek ve geleceğe taşımaktır. İşte Belediye Başkanı Mustafa Karadere de, kardeşinden teslim aldığı bu sorumluluğu en iyi şekilde sürdürmesini bilen bir başkan. Şehrin gelişimi ve daha yaşanabilir bir kaliteye yükselmesi için gece gündüz demeden koşturan başkan Karadere, özellikle altyapıya büyük önem vererek şehrin önceliklerini belirlemiştir. Toprak altı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Espiye’nin merkez başta olmak üzere mahalle, cadde ve sokaklarında düzenleme ve iyileştirme çalışmalarına hız veren Başkan Karadere, dış ve uzak mahallere de büyük önem veriyor.

Sürdürülen tüm çalışmaları yakından takip ederek bizzat yöneterek ve işlerin aksamaması için büyük çaba gösteriyor. Belediye Başkanı olmak sadece hizmet üretmek, proje üretmek, çalışmak olmadığının da farkında olan Başkan Karadere, halkla ilişkilere de büyük değer veriyor. Sürekli ve her fırsatta Espiyelilerle olmaya büyük gayret gösteriyor. Muhtarlar ve mahalle halkı ile sürekli bir araya gelerek sorunları ve çözüm yollarını onlarla birlikte ele alıyor. Düğün, cenaze gibi mutlu ve acı günlerinde halkının yanında olmaya özen gösteriyor. Çocuklara ve gençlere de büyük önem veren Başkan Karadere, ilçede bulunan eğitim kurumlarının sorunları ve gelişimini de yakında takip ediyor. İlçede bulunan yüksekokulun yanında bir fakülte
kurulması için de çaba sergileyen Başkan Karadere bununla ilgili girişimlerini sürekli yeniliyor ve anlamlı bir mücadele sürdürüyor.

Espiye’nin geleceğinin turizmde olduğunu da gören Başkan Karadere, geniş sahillere ve plajlara sahip Espiye’yi bu anlamda geleceğe hazırlıyor. Deniz turizminin yanında Giresun Kent Ormanı’nı içinde barındıran Espiye’de; köy, dağ ve yayla turizminin gelişmesi için projeleri ve adımlarını da şimdiden atmış durumda. Böylesine çalışkan ve gelecek vizyonuna sahip, her zaman yaşadığı şehrin ihtiyaçları önceliği olan bir Belediye Başkanı olan Sayın Karadere’ye başarılar diliyor, tüm hayallerini ve projelerini gerçekleştirdiği bir gelecek temenni ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap