SON DAKİKA



Haber > Spor > Mehmet Ekici gibiler niye gitmesin?

Mehmet Ekici gibiler niye gitmesin?

31 Aralık 2016 Cumartesi - 08:36








Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok! Hem de kendi kendimizi kandırmacasına!

Artık: Futbolun beşiği hiç değil!

Futbolu bilen adamların buluşma adresi olması da mümkün değil! Futbol ligine, “şampiyonlukta iddialı takım” denilerek başlanılan sezonlara hiç benzer değil! Futbol oynarken futbolcunun zevk aldığı Avni Aker değil! Futbolun dışında içindeki sosyal hayatın da futbolcuyu cezbettiği şehir hiç değil!

Futbolun sadece para için değil, bir amaç için de oynandığı 40 yıl öncesindeki Karadeniz’in merkezi değil! Futbolun Avni Aker’de karaborsadan bilet alınarak dolu tribünler önünde oynandığı yer değil! Futbolcuya tribünden en ateşli desteği veren, sokakta en teşvik edici ilgiyi gösteren mütevazı insanların mekanı değil!

Ez cümle; ne Trabzon ne de Trabzonspor, eskisi gibi değil! Sakın ola ki; “Nasıl?” diye sormayın!


“Bu kadar sağır, böylesine kör müsünüz de anlamıyorsunuz” diye sorunuza soru ile cevap verip, kalbinizi kırmak istemiyorum! Ama; tarihin sayfaları; “o günler-bugünler” hesabıyla böyle düşündüren gerçekleri önüme birer birer seriyor! Şimdi, kalkıp bir de “Mehmet Ekici niye İstanbul’a gitmek istiyor” diye sormaya kalkanlar olmuyor mu?

Cinler tepeme çıkıyor! Yahu, gerçekler gelmiş, “Trabzon’da 3 liraya oynamam, İstanbul’da 1 liraya oynarım” tercihine kadar dayanmış! Birileri hâlâ “Eski Trabzon” efsaneleri, söylemleri ile kendilerini avutmakla, kandırmakla meşguller! Ağalar! Beyler! Efendiler!

Bugünkü Trabzon gerçeği bu! Hiçbir yalan bunun üzerini örtemez! Unutmayın, “En kötü gerçek en güzel yalandan iyidir.” Gerçek budur! Yalanla oyalanmayın! Haaa, bir de el alemin 1 lira vermediği sıradan adamları, emekliliği gelmişleri futbolcu sayarak 2-3 liraya paraya boğarak (menajer ve aracılara da hatırı sayılır sıpaliler vererek) transfer etseniz bile işe yaramıyor!

Elin Güney Amerikalısı, Afrikalısı, Orta Avrupalısı, “emekli ikramiyesi”ni almak için Trabzonspor formasını sırtına geçirttirerek Trabzon’a geliyor!

Sonra da oynayıp oynamamayı hiç umursayıp paralı öyle veya böyle, uçarak veya kaçarak geldikleri yere dönüyorlar. Hem de sözleşmeleri bile sona ermeden! Gerçekte “dolarlarını verdik” demek olan, “karşılıklı feshettik” denilen aldatmayla!


Dönelim başa! Bugün O gündemde olduğu için; “Mehmet Ekici neden gitmesin?” diye sordum. Ben de O’nun yerinde olsam, Trabzon’daki 5 lirayı bırakır, İstanbul’da 3 liraya oynarım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap