SON DAKİKA



Haber > Spor > Korku-Yorum...

Korku-Yorum...

15 Eylül 2016 Perşembe - 10:10








Görevim Beşiktaş olsa böyle yazmam. Oyunu anlatır, taktik, sistem geçerim.Taraftarı olduğum memleket takımını anlatıyorum. Trabzonspor’un sonu zararla biten çöküşünü tarif etmek istiyorum. Borca batırılmış kulübün harcandığını anlatıyorum...İki buçuk milyon bonservisle alınan Bero için kulübün başkanı “bizzat izledim,çok iyi ucuza maâl ettik”garantisi veriyor.Hiç sorgulamadan 10 milyona yakın kasadan çıkıyor. Usta başkanım doktorsunuz,CEO’sunuz, kulübün başısınız da futbolda otoriteliği ne ara tamamladınız? Hangi bilgi, hangi ehliyet,yeterlilikle bu kararı veriyorsunuz?İşte tamda bu noktadır Trabzonspor’un hançerlendiği...

Transfer sorumlusu, her şehirden selfie veren  yöneticimiz futbol uleması kesiliyor...Bir lirası bile hesaplanarak harcanması gereken yerde, milyonlar havada uçuşuyor. İyi, güzel de sizin futbolla ne alakanız var? Kendi paranız olsa bu şekil harcar mısınız?

Biz sizi sizden öncekiler hesapsız harcadığı için seçtik. O daha fazla, daha pahalı alıyordu sizi kurtarmaz ki... Bizim kulüp için o da zarar, buda zarar. Zaten kulüp battı gidiyor kötüyle yarışmak için gelmediniz ki.

Osmanlı maçı sonrası takımın hocası “imkânlar az sekiz futbolcu aldık, devre arasına kadar bunlarla idare etmek zorundayız”diyor. Kafayı yiyeceğim! Aklım almıyor! Sevgili hocam, iki kere gelip üç kere kaçarak giden, kulübün kapısına haciz memurlarını getiren insan, iki üç takım kurulacak futbolcu vardı dördüncü gelişinizde... Üç topçuyu da siz aldırmıştınız futbol kaç kişiyle oynanıyor hocam? Yeni aldıklarınız yolladıklarınızdan kötü farkındasınız değil mi?

Geçen sene hakemler doğruyordu şükür daha henüz doğramadılar.


Savunamıyor, atağı organize edemiyor,gol pozisyonu üretemiyor takım. En ufak baskıda topu rakibe teslim ediyor futbolcularınız. Devre arası bir o kadar daha almamız gerek diyor.

Aman ha Usta başkanım, ne olur engel olun! Eğer devam edecekse sadece takımı çalıştırsın hocamız. O scoutları hemen yollayın, yüreği bordo mavi atan,futbol sahasının içinde yoğrulmuş, soyunma odası heyecanını yaşamış, çalmayacağı, çaldırmayacağından emin olduğunuz eski futbolcu hoca işi bilen idarecilere görev verin.

Yanlış tahlil eden arkadaşlar var. Hocamız sistem, taktik, kadro kuramadı diyorlar.Doğru değil. O işleri biliyor hoca sorun; futbolcunun yetersiz oluşu, lig seviyesinin altında kalışı.

Topçunun maç içinde yaptığı en güzel hareketleri toplandığı videodan izleyip transfer yapılmaz. Milyon liraların döndüğü ortamda canlı gözle, iki üç maçını izlemek, analiz etmek lazım. Şimdi bu Ersun Yenal kariyerinde bir hoca Koreli’yi canlı gözle izleyip aldıysa, sıfır özellikli O’Nazi’ye 10 milyon fazlası verdirdiyse,hiç kadroya almadığı Shadayev’i bizim uşağı kovup getirdiyse, Castillo’nun son  hareket fukarası olduğunu görmediyse bu olmaz. Asla kabul etmem! Bir teknik direktör, bu kadar yanlışmış olamaz. İşte o sebepten hoca bunları hiç izlemedi. Menajer arkadaş belirledi diyorum!

Vallahi durum kötü... Samimiyetle, içim yanarak söylüyorum onuncu haftaya son dördün içinde kalırız korkuyorum...Birde, gazeteci eleştiriyor o sebepten işlerini yapamıyorlar şeyi var. Ya arkadaş sizi özel mi tuttular? Her yanlışı alkışlama görevi mi verdiler? Nemalanıyor musunuz bu işten? Hadi futboldan, futbolcudan anlamıyorsunuz, maç sonuçlarını da mı görmüyorsunuz?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap