SON DAKİKA



Haber > Spor > Kendimiz ettik kendimiz bulduk

Kendimiz ettik kendimiz bulduk

15 Temmuz 2016 Cuma - 11:54




Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, “Pazar’ın dinamikleri belediye, siyasetçi, kaymakam, iş adamları, sivil toplum örgütleri destek vermeyince kaçınılma





Geçtiğimiz sezon Spor Toto 2. Lig’de hayal kırıklıkları yaratarak küme düşen Pazarspor’da Başkan Hüseyin Yangın, gazetemizi ziyaret edip, yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İçinde bulundukları durumu anlatan Başkan Yangın, geçtiğimiz sezon başında destek gördüklerini ancak istenilen desteği göremediklerini ifade etti. Yönetim kuruluyla birlikte Mavi-Beyazlı ekibi 2. Lig’de tutmak adına elinden geleni yaptığını dile getiren Başkan Yangın, bazı kesimlerden ve bazı kulüplerden istenilen desteği göremediklerini, gelinen noktada ise mutfağa ekibiyle birlikte girdiğini söyledi. Teknik Direktör Hakan Tecimer ile anlaşarak risk aldıklarının altını çizen Başkan Yangın, taraftarları tribüne çekecek bir ekip yaratmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kimse ayak bağı olmasın

Başkan Yangın, hiçbir zaman görevi bırakmayı düşünmediğini belirterek, “Bu takımı ayağa kaldırmak için dört elle işe sarıldım. Aynı sıkıntıları istemiyorum. Kendim yapacağım artık. Kendi arkadaşlarımla hedefi de koydum, bütçeyi de koydum, onu temin edeceğiz. Kimse ayak bağı olmasın ama taraftar desteği olsun. Taraftar istesin, bizi zorlasın, istesin tribüne gelerek, dışarıda takıma destek olarak. İnansınlar bize. Biz bu işi en iyi bilen gruplardanız ama en iyi yapan değiliz. Bunca tecrübeyi yeniden kullanmak istiyoruz, o heyecan var bizde. Küme düşmek bizi biraz üzdü ancak biraz da hırslandırdı. Geçen yılı kendimize yakıştıramadık. Küme düşersin ama bu şekilde düşmek yakışmadı. Küme düşen takımların hiçbirini yenemedik. Ciddi takımları yendik. O kadar kötü bir takım mıydık, kötü takımdık ama bizde daha kötüleri vardı. 6-7 tane kötü takım vardı, biz orada son üçüncü olmamalıydık” dedi.

Gözyaşına hazır olun demiştik

Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, geçtiğimiz sezon başında bu durumlara geleceklerini gördüklerini ifade etti. Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, takımın küme düşeceğini geçtiğimiz sezon başında gördüklerini söyledi. Başkan Yangın, şunları kaydetti: “Bu takım benim dönemimde hem şampiyonluk yaşadı hem de küme düştü. Bundan önceki düştüğümüzde bizim dışımızdaki olaylar bizi o noktaya getirmişti. İddialı demeçler vermiştik, suçlamıştık bazı insanları ama şimdi böyle bir şey demiyoruz...”

“Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Bu kulüplerin bu liglerdeki hayatiyeti biz yöneticilerin gücüyle doğru orantılı. Diğer bütün takımlarda ciddi belediye destekleri var, buralarda yok, bizde hiç yok. Geçen yıl kongrede dedim ki, bu kervan böyle gitmez. Sürekli para verecek, para bulacak. O zaman kişiden endeksli kulüp oluruz. O zaman kişi bıraktığı zaman kaybolur gidersin...”

“Hüseyin Yangın yaptığı özveride ekonomik anlamda o kadar güçlü biri değil. Benim bu işe ayırdığım pay servetimin önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Yıllarca bu işi yaptık, hep futbol takımına öncelik verdik. Elimizdeki parayı kullanma önceliğini iyi futbol takımı yapmada, futbolcuya ödemede kullandık...”

“Borçlar da çok birikmişti. Personel alacakları vardı. Dedik ki, artık bu böyle olmaz. Bunları yapılandıracağız, borçları zamanı geldiğinde ödeyeceğiz ama kalan parayla kuracağımız takım bu ligin takımı olmaz, sıkıntı yaratır. Gelin bize destek çıkın. Belediye bu işin bir ucundan tutsun. Hiç oralı olmadılar. O zamanda dedim ki, ben size borçsuz harçsız, günü gününe parasını ödeyen bir kulüp vadediyorum ama sportif anlamda kalan parayla kuracağımız takım bizi sıkıntıya da sokar...”


“Gözyaşına da hazır olun, dedim. O günden ben bunu gördüm ama içim elvermedi, devre arası bir şeyler yapmak istedim. Sadece sebebi de bu değil, elimizdeki imkanları da daha doğru da kullanabilirdik. Pazar'ın dinamikleri; belediye, siyasetçi, kaymakam, iş adamları, sivil toplum örgütleri destek versin. Böyle bir kulübü kaybedince anlarsın değerini. Varken nasıl olursa var denir. Herhalde anladılar onlar da artık kıymetini, biz daha çok anladık..."

Bir saha yapacağız

Yangın, “Bir antrenman sahası genel müdürlükten kiralamıştık. Nihayet bulduk uzun yıllar sonra bir yer. Dolgu çalışmaları yapılıyor, istinat duvarı başlıyor, 5-10 günde biter. Çöp sahasıydı daha önce, onun için doldurulacak. Benim hedefim ikinci yarıya sahayı yetiştirmek. Tesis yapmak zor ama geç kaldık biraz. Ben bir tarih vermedim ama taahhüdüm var. En azından bir tane saha yapacağız” dedi.

Bölge insanıyla çalışıyorum

“Hoca konusunda milliyetçiyim. Pazarspor’un tarihine bakarsanız çoğu bu bölgeden isimler oluyor. Hakan hoca Rize’den, Oktay hoca Ardeşenli, Şevki hoca Pazarlı. Çok azdır dışarıdan çalıştığımız hoca. Ya Hasan Çelik ya Kenan Gönen, Ercan hoca, Sarıyerli Erdem hoca. Kısa süreli onlar da. 25 yılda 4-5 tane dışarıdan hoca geldi.”

Tecimer riskli bir tercih olabilir

Yeni sezon öncesinde Teknik Direktör Hakan Tecimer ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Başkan Yangın, “Nerede hata yaptığımızı biliyoruz. Bu nedenle yere sağlam basarak ilerliyoruz. Elimizde tutmak istediğimiz sporcuların büyük bölümünü tuttuk. Teknik Direktör Hakan Tecimer ile anlaştık. Kendisinde deneyim dışında her şey var. 8-10 tane hoca gündemimizde vardı. Kimi teklifimizi kabul etmedi, kimini yeterli görmedik. Hakan Tecimer deneyimi olmadığı, profesyonel anlamda kulüp çalıştırmadığı için riskli gibi gözükebilir; ama deneyim ve bilgi anlamında çok dolu bir arkadaş. Hem Fenerbahçe altyapı takımlarında hem U17 Milli Takımı'nda hocalık yapmış. Liderlik vasfı olan, otoriter, heyecanlı, başarılı olma isteği ve arzusu var kendisinin. Deneyimi de burada kazanabilir. Tecimer’e bir anda karar vermedik. Toplantılar yaptık. Kendisiyle 5-6 kez bir araya geldik” dedi.

Terim’e rağmen bunu yaptım

“Geçen yıl Oktay Çevik’le başladık. Oktay hoca önceki sezonun son beş haftasında gelmişti. 8. hafta hocayla yollarımızı ayırdık. Sonrasında Turgut Kural’la anlaştık. Kendisiyle anlaşmamızın nedeni pro lisansının olması. Pro lisans mecburiyeti vardı. Bu sezon başında mecburi değildi. Değişikliği yapan benim, normalde sezon başı idi. Onu erteleten, bir yıl öteleyen de benim. Bu ertelemeyi de Fatih Terim’e rağmen yaptık. Çok ciddi münakaşalardan sonra Fatih Terim kabul etmedi, yönetimi ikna ettim bir şekilde. Dedim ki onlara, eğer hoca değişikliği olursa göreceksiniz ki Pazarspor, çoğu takımın yaptığı gibi pro lisanslı bir adamı oturuyor da UEFA lisanslı hoca olmayacak. Bu imza değil, size verdiğim bir sözdü. Ben hocayı değiştirdiğim zaman siz beni görmeyecektiniz bile! O sözün arkasında durmak için pro lisanslı hoca oldu, yoksa UEFA lisanslı birçok başarılı hoca da vardı. Şevki hoca o zaman da olabilirdi ama Turgut hoca bana cazip geldi.”

Taleplerimize cevap vermediler

“Turgut hocanın hem lisansı vardı hem de Trabzonspor’da sevildiğini, Trabzonspor’dan destek alacağını söylediler bize. Devre arası takviyeye ihtiyacımız vardı, Trabzonspor’dan da destek alırız diye beni inandırdılar. Ama puan olarak 7 puanda kaldık, geldiğinde 2 puandı. Fakat Trabzonspor’dan da hiçbir destek alamadık, hiçbir sporcu alamadık, 1461’den özellikle. Çok talebimiz oldu, isimler verdik. Bize 'genel kurul var, yönetim toplanacak' dediler. Sonra da 'takım küme düşüyor, veremeyiz' dediler. Verecekleri iki tane sporcu! O iki sporcuyla kümede kalacaksanız vermeyin. Koskoca Trabzonspor takımı iki tane adamla ligde kalacak değil, düşecekse zaten düşecek. Nitekim vermediler, düştüler.” 

Trabzonspor’un gerekçesi var, ya Rize’nin?

Rizespor ve Trabzonspor’dan istenilen desteği göremediklerini ifade eden Başkan Yangın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor’un bir gerekçesi var: İkinci bir takımı var. 1461 takımı yokken bu desteği alıyorduk. Biz Trabzon takımı değildik ama ciddi sporcular alırdık. 1461’i kurduktan sonra öncelik orası oldu. Bunun yanında kendi altyapısı, U21’ler çıktı. Onlar yoktu o zaman, 18 yaşından sonra çocuk gidiyordu bir yere. Ama şimdi U21 dedin mi yaş sınırı da yok, orada oynamayı tercih ediyor çocuk, iyi de bir sözleşmesi varsa gelmiyor. Rizespor da aynı şekilde. Sonuçta Süper Lig takımları. O kadroda olan sporcuyu 3. Lig'e almak imkansız. Ancak kulüp yönetimleri zorlaması lazım. Onlar da yapmıyorlar. Şöyle demeleri lazım: Seni aldım, bu sene bölge takımında oynayacaksın, zorlamıyor. Bana diyor ki, sen bu çocuğu ikna et, edersen veririm. İkna nasıl edeceksin adamı? Parasını alıyor, Süper Lig takımı diyor, 'iki defa kadroya girsem yeter' diyor. Rize de aynı kafada. Rize ile Pazar arasında bize göre bir çekişme yok. Onlara göre de olmaması lazım ama ilgi duymuyorlar. Devre arasında bir tek sporcu vardı Rizespor’da bize uyan: Cumali Bişi. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Adam diyemez ki git Pazarspor’a, Boluspor istiyorsa nasıl alacaksın? Yıllar önce Rizespor’un bir başkanı vardı: Mehmet Aslankaya. 2. Lig’de şampiyonluğa oynuyor. Pazarspor’da Celal başkan olduğu dönemde iki tane sporcu istiyor, oynayan sporcuları. Hoca mırın kırın etti, başkan dedi ki, Pazarspor’un ihtiyacı var, küme düşüyor, oynayan sporcu da olsa vereceksin. Hocaları susturdu, verdi sporcuları. Bunu Mehmet Aslankaya’dan sonra diyen olmadı. Trabzonspor’un gerekçesi var ama Rizespor’un yok. Ben sporcu söyledim, alın dedim, biz tabii 3. Lig’e düştük, düşmeseydik belki bize verirdiler..."

Artık mutfağın içerisinde olacağım

Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın, yeni sezonda bilgi ve birikimlerini aktaracaklarını belirterek, “Bu dönem mutfağın içinde de olacağız. Bilgilerimizi, birikimlerimiz değerlendireceğiz. İyi bir takım kuracağız. Görüştüğümüz sporcular var. Hocanın milli takım olduğundan genç oyuncuları biliyor, takip ediyor. Kadroyu daha muhafaza edemedik...” “Geçtiğimiz sezonki kadrodan 5-6 oyuncu kaldı. Oynamayan genç sporcular var, 3 yıldır 2. Lig’de oynayan çocuklar. Geçen sene, bir önceki sene son beş haftada oynattığımız 2-3 tane genç sporcumuz vardı. Çok önemli işler yaptılar. O beş haftada çok zor maçları çevirdiler, onlara güvendik bu sezon” dedi.

Murat SELİM

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap