SON DAKİKA



Haber > Spor > İyi oyunla kupaya veda

İyi oyunla kupaya veda

06 Nisan 2017 Perşembe - 10:10








Zor günler geçiren Çaykur Rizespor, Türkiye Ziraat Kupası’nda emin adımlarla çeyrek finale kadar yükselerek iki yolda birden yürümeyi tercih etmişti. Ancak ligde yürüdüğü yolda, bataklığa saplanan Rizespor kupada da çeyrek final ilk karşılaşmasında Kasımpaşa’ya deplasmanda 2-0 yenilmişti.

Ligde son 7 haftaya girilirken 20 puanla son sıralarda yer alan Rizespor’da küme düşme endişesi yaşanırken kupada bir üst tura çıkma ve kupada final oynama hevesi vardı.

Taraftarın ilgi göstermediği Türkiye Ziraat Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Rizespor değişik bir kadro ile sahaya çıktı. Kadroyu yorumlamak gerekirse, sezon başından beri şans bulamayan Fink Trabzon maçında ilk kez sahada yer alıp yüksek performans göstermesiyle bu maçta tekrar sahada yerini aldı. Ligin ilk yarısında Karabük maçında yer alan Ali Faez zaman zaman yedeklere girmesi dışında ligde şans bulamadı.

Bu karşılaşmada Yakoubi ile birlikte savunmada yerini aldı. Maça konuk ekip 2-0’ın üstünlüğü ile çıktı. Rizespor karşılaşmaya hızlı başladı. Üst üste rakip kale önüne pozisyon üreten Rizespor 9. dakikada savunma oyuncusu Yakoubi ile golü buldu. 38. dakikada Rizespor kalesine bile gelemeyen Kasımpaşa, Adem Büyük’ün ceza alanı dışından attığı sert şutla eşitliği sağladı.

İkinci yarıya Rizespor iki değişiklik yaparak başladı. Oğulcan’ın yerine Süleyman, Patryk’in yerine ise Kweuke oyuna dahil oldu. Rizespor ikinci yarıya golle başladı. Fink’in ceza alanına yaptığı nokta atışta Kweuke kafayı vurarak topu ağlara gönderip Rizespor’u yeniden öne geçirdi.


İkinci yarıda bariz üstünlüğü eline alan Rizespor yakaladığı net pozisyonları cömertçe harcadı. 90 dakika rakibine karşı üstün olan, pozisyon bulan ve pozisyonları değerlendiremeyen Rizespor rakibiyle 2-2 berabere kalarak kupaya veda etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap