SON DAKİKA



Haber > Spor > İyi başlamak

İyi başlamak

20 Ağustos 2016 Cumartesi - 10:30








Trabzonspor geçen yılki kadrosundan nereden baksan altı-yedi yeni oyuncu ile çıkacak sahaya. Bordo-Mavili takım seyircisiz oynamasına rağmen ilk maçta galibiyet ile başlayıp lig ve gelecek adına moral kazanmak için mücadele edecek. Daha çok oturmuş kadroya sahip olan Kasımpaşa maçında Trabzonspor’un işi çok zor. Seyircinin olmamasını da dezavantaj olarak görüyorum. Çünkü Trabzonspor Avni Aker seyircisini arkasına alamayacak. Buradan Trabzonspor seyircisini de seslenip bundan sonrası için dikkat diyorum. Trabzonspor’da Yanal’ın oyun sisteminde baskı ve pres olduğu için yeni transferlerden Ibanez, Castillo ve Onazi top tekniği mükemmel olan oyuncuların topla fazla oynamak istekleri Trabzonspor’a umarım zarar vermez. Çünkü topla fazla oynayan oyuncuların sakatlık yaşayacağını tahmin ediyorum.

Castillo, Trabzonspor seyircisine ve Türk futboluna seyir zevki verecektir. Yanal’ın oyun sistemi presle ağırlık kazandığı için Castillo’nun geriye fazla gelmesini istemeyeceğini düşünüyorum. Seyirci onu hep önde isteyecek. Bu hızlı ve teknik oyuncunun yapmış olduğu pas trafiğinde forvetlerden Muhammet Demir’in ona uyum sağlamasını diliyorum. Diğer oyuncuların da ona eşlik etmesini umuyorum. Sağ tarafta sıkıntı olduğu gözlense de Zeki ve Yusuf lige iyi başlarsa bu sıkıntının da aşılacağına inanıyorum. Durica’nın yanında başlayacak olan stopere de önemli görev düşüyor. Ibanez’in ileri çıkması isteğinde Durica ortaya kayacaktır. Bu alan iyi savunulmalı. Durica, pas trafiği iyi olan ve ayağına hakim 10 numara transfer. Ibanez de kaliteli ve duran topları iyi kullanan bir isim, oyuna seyir zevki verecek. Onazi’nin İtalya liglerindeki devamlılığı, sert ve kaliteli tekniği de Trabzonspor taraftarı tarafından sevilecektir.

Trabzonspor’un gol sıkıntısı yaşayacağını tahmin ediyorum. Umarım, çok iyi hücuma çıkıldığın da 18 üzerindeki santrafor Muhammet Demir üst düzey bir futbol oynar ve bu sıkıntı aşılır. İlk maçta Yanal orta sahanın ortasında ‘Okay’ diyorsa da Trabzonspor’un en kaliteli ayağı Ekici’dir. Trabzonspor’da kaleci Onur’dan sonra Ekici’nin takım içerisinde lider olması gereklidir. Sakatlığı ve idman eksikliği yoksa Trabzonspor’da lider isim Mehmet Ekici olmalıdır. Bunda Ersun Yanal’ın oyun sisteminde pres öne çıktığı için Ekicin’nin topla çok oynadığından sıkıntı doğabilir. Ancak ikisinin negatif değil de pozitif ortak noktada buluşmaları gerekmektedir. Yanal, Ekici’yi kenara çekerek bu takımın liderinin kendisi olduğunu ve sahadaki futbolu ile takıma katkı sağlayacağını dile getirmelidir. Bu pozitif uyum Trabzonspor’a büyük kazanç getirir. Tersi ile de Trabzonspor olumsuz yönde etkilenir. Okay Yokuşlu topa iyi vuran bir oyuncu olduğundan biraz daha önde oynamalı diye düşünüyorum.

Trabzonspor’da, alınan oyuncular kaliteli, aynı zamanda genç ağırlıklı. Yapılan transferleri başarılı buluyorum. Bir maç da olsa canlı olarak Bursa maçında izlediğim oyuncular Trabzonspor’a ve Türk futboluna renk katacaktır. Transferler için yönetimi ve transfer komitesini tebrik ediyorum. Bu oyuncular genç ve gelecekleri var. Transfer için Bordo-Mavili takımda nerelerde eksik olduğunu herkes biliyor. Bu eksikliler de giderilirse Trabzonspor bu sezon ligde kendinden söz ettirecektir. Ersun Yanal ve oyuncuların pozitif birleşimini düşündüğümüzde başarı kaçınılmazdır. Zeki Yavru ve Yusuf’a da taraftar olumlu yaklaşmalı. Teknik heyetin stoper olarak Mustafa Yumlu, Akakpo ve Uğur Demirok arasında adaletli bir seçim yapacağını sanıyorum. Yanal için bu tercih zor olacaktır. Trabzonspor bu sezon hızlı ve güzel bir futbol oynayarak gol sorununu da aşarsa başarıya ulaşacaktır. Takıma, teknik heyete ve yönetime sezon öncesi başarılar diliyorum

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap