SON DAKİKA



Haber > Spor > İpler kopuyor

İpler kopuyor

31 Ocak 2017 Salı - 09:30








Yüzdük yüzdük kıyısına geldik. Trabzon 1.Amatör Küme A ve B gruplarında artık son viraja girildi. Acısıyla tatlısıyla önemli bir süreci geride bırakan amatör küme temsilcilerini 18. hafta sonunda oluşan puan durumu nedeniyle kritik mücadeleler bekliyor.

A Grubu’nda Zağnosspor matematiksel olarak play-off’u garantileyen tek ekip gibi gözükse de 1985 Derecik ve Hekimoğlu Doğanspor’u da gerek güç olarak gerekse puan olarak play-off’u garantiledi diyebiliriz.  Play-off yarışında ince bir çizgide bulunan Şalpazarı, Beşikdüzü ile Of Gürpınar haftayı galibiyetle kapattıysa da bu üçlüyü bu hafta çok kritik karşılaşmalar bekliyor. Bu yarışta en küçük hata yapacak takım kaybedeceği 1 puanı dahi pahalıya ödeyebilir. Ki artık kaybedilecek en küçük puanın telafisi yok.

Mental olarak küme düşse de matematiksel olarak iddiası süren Akçakale’nin bu saatten sonra geri dönüşü imkansız gibi gözüküyor.

Bir umuda daha ihtiyacı olan Yeni Pelitli’nin ise kendi performansını kenara koyacak olursak rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek ki 5 puanlık fark kalan 4 hafta için hiç de azımsanacak puan değil. B Grubu’nda ise bir başka heyecan yaşanıyor.

Öyle ki 4 hafta kalmasına rağmen play-off için Ortahisar Kanuni’yi bir kenara bırakırsak Sürmene, Akçaabat Sebat, Çarşıbaşı, Erdoğdu’nun dışında Maçka ve hatta Beşikdüzü Yeşilköy dahi çekişiyor.


Bu yarışta 19. hafta belki de belirleyici olacak. Ekipler bu hafta alacakları sonuçlarla kaderlerini çizecek. Bu haftanın en kritik karşılaşmasında Gençlerbirliği DSİ Karadeniz’i yenip belki de küme hattını belirleyen bir galibiyete imza attı.

Yolspor’un da kazanmasıyla DSİ Karadeniz’in öne geçtiği maçtan puansız ayrılması YeşilBeyazlı ekibin tüm umutlarını yok etti. Son dört haftalık viraja girilirken her iki grupta da küme hattındaki ekiplerin artık matematiksel olarak bu yarışta tutmak imkansız gibi gözüküyor. Küme hattında aşağı yukarı tablo şekillenirken play-off’ta 19. hafta belirleyici olacak. Büyük zorluklarla mücadele eden ekipler devre arasında pek transfere girmezken bu tutumları onlara pahalıya mal oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap