SON DAKİKA



Haber > Spor > İniş sürüyor

İniş sürüyor

05 Mart 2017 Pazar - 09:05








Zor günler yaşayan Rizespor bir yandan sakatlıklar ile mücadele ederken kupada Kasımpaşa'ya şanssız bir şekilde yenilmesinin ardından İstanbul'dan ayrılmayarak ikinci İstanbul takımı olan ve liderlik koltuğunda bulunan Beşiktaş ile Vodafone Arena'da karşı karşıya geldi. Kadroya baktığımızda Rizespor'da Jakop'un yerine Robin'i görmekteyiz. Igebor'un sağ kanatta temposuzluğu Rizespor'un sağ ataklarını kısırlaştırdı.

Sol kanatta Edomwonyi aldığı toplarla yaptığı bindirmelerle rakip kalede tehlike yaratmak istedi. Henüz ikinci dakikada soldan iyi gelen Edomwonyi'nin yerden gönderdiği topa Kweuke iyi vuramayınca Rizespor çok büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. İlk 45 dakikaya baktığımızda Beşiktaş sağ ve sol kanatlar ile orta alandan bindirmeler yaptı.

Savunmaya tıkanan Beşiktaş Rizespor kalesine 40'ıncı dakikaya kadar tek şut bile çekemedi. Bu dakikada sol bek İsmail'in serbest bıraktığı Gökhan Adriano'nun soldan kestiği topa iyi vurunca Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İlk yarıda üstünlük Beşiktaş'ta olmasına rağmen Rizespor ayağında top tutmakta zorlandı. Orta alanda Robin ve Recep Niyaz sürekli top kaptırınca kapılan bu toplar Rizespor ceza alanına kadar geldi ve defansın ani müdahaleleri ile tehlikeler atlatıldı.

Zor bir süreç ve Rizespor bu maça kadar topladığı 20 puanla tehlike bölgesinin içinde yer almakta. Karşısında Beşiktaş ve iki futbolcusunun maliyetiyle kurulan bir Rizespor... Rizespor ilk yarıda Beşiktaş karşısında tutunamadı. İkinci yarıda yine etkili olan ve top ayağında olan Beşiktaş'tı.

Rizespor'un topu ayağında tutamaması, her aldığı topu iki pas yapamadan kaybetmesi Rizespor'un Beşiktaş kalesine gitmesine engel oldu.


Yapılan değişiklikler ve Beşiktaş'ın Rizespor ceza alanına kadar girememesiyle konuk takım son 10 dakikada üstünlüğü ele aldı. Tartışılacak pozisyon 88. dakikada geldi. Kweuke'nin ceza alanı içinde topla buluşması ve şutu ile Atınç'ın yatarak topu elle kesmesi maçın en tartışılması gereken pozisyonu.

Rizespor'a son dakikalarda yakaladığı pozisyonlarla belki bir beraberlik düşüncesi bile yetmedi. Rizespor 23. haftayı da puansız kapatarak tehlike bölgesinde kalmaya devam etti. Tabii ki maç öncesi iddialar Beşiktaş'tan yanaydı. Bu karşılaşmada top hatası Rizespor'un Beşiktaş'a puan kaybına neden oldu. Derler ya 'Önümüzdeki maçlara bakacağız', artık öyle... İniş sürerken önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap