SON DAKİKA



Haber > Spor > İmdat düşüyoruz

İmdat düşüyoruz

13 Mart 2017 Pazartesi - 09:20








Süper Lig’de 24. hafta maçında Çaykur Rizespor 20 puan ile girdiği haftada Antalyaspor’u kendi sahasına ağırladı. Kritik bir maçtı. Kritik bir virajdı. Son haftalarda şans eseri kaybettiği maçlarda yerinden bir adım bile uzaklaşamayan Rizespor, artık tehlike çanlarının çalması ile adımlarını sık ve seyrek atmak zorunda. Kayserispor’a kendi sahasında yenilmesi, ardından Beşiktaş’a kaybetmesi ile ligden düşme korkusunu tamamen üzerinde hissetmeye başlayan Rizespor hafta boyu yaptığı çalışmalar ile Antalya karşısına mutlak galibiyet için çıktı.

Saadane ve Ahmet İlhan’ın cezalı olması ile Orhan ve Petrucci ile sahaya çıkan Rizespor mutlaka kazanmak zorunda olduğu bilinciyle sahadaydı. İlk yarıda iki gol kalesinde gören ve Rizespor’un kanatlardan bir varlık gösteremediği bu karşılaşmada Antalyaspor daha etkili taraftı. Sağ kanadı Eto ile iyi kullanan Antalyaspor bu kanattan etkili olmaya başladı. 21. dakikada eski Rizesporlu Deniz Kadah, topu filelerle buluşturdu.  34. dakika da ofsayt diye verilmeyen Rizespor’un golünün ardından Eto yine klasını göstererek ceza alanına M’billa ya verdiği pas ile konuk ekip skoru 2-0 yaptı. İkinci yarıya 2 değişiklik ile başlayan Rizespor üst üste geliştirdiği ataklar ile rakip kaleyi yokladı. 67’de Özgür Çek’in kullandığı serbest vuruş üst ağları havalandırmasına rağmen hakem devam işareti verdi.  71’de ise orta hakem Kweuke’yi önce sarı kart ardından kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı.

Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Rizespor tüm riskleri alarak gol bulmaya çalıştı. İlk yarıda yenilen iki gol ve savunma hatalarının ön plana çıktığı pozisyonlarda Rizespor kendi sahasında kritik bir maçta kritik puan kaybı ile kendisini ateşin içine attı. 79’da  Özgür Çek skoru 2-1 e getirdi.

Rizespor baskıyı arttırmasına rağmen maalesef bu baskılar skora yansımadı. Üst üste ataklar, gelişi güzel şutlar skora yansımayınca Rizespor kendi sahasında son 25 dakikayı 10 kişi oynadığı karşılaşmada sahadan mağlup olarak ayrılarak kendisini ateş çemberinin içine attı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap