SON DAKİKA



Haber > Spor > İki pozisyon iki gol

İki pozisyon iki gol

06 Aralık 2016 Salı - 08:08








12. haftada 10 puan toplayan ve bir türlü oynadığı futbolun karşılığını alamayan Çaykur Rizespor son dakika golleriyle kaybettiği puanlarla son sıralarda yer almakta. Genç ve dinamik bir takım ile lige devam eden Karaman ligin ilk yarısının tamamlanmasını bekleyerek takıma yapacağı iki takviyeye umudu bağladı.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında 6 pozisyondan 5'ini kalesinde gol gören Diallo bu karşılaşmada önünde farklı isimler görerek kalede güven tazelemek isterken, savunma hataları ile ön plana çıkan Godfrey ise bu karşılaşmada yerini Ümit Kurt'a bıraktı. 17 haftadır deplasmanlarda kazanamayan ve kaybettiği tüm maçları gollü kaybeden Rizespor, Bursa maçına bu şanssızlığını yenmek amacıyla çıktı.

4-2-3 -1 düzeninde sahaya çıkan Rizespor savunmayı ön plana tuttuğu bu karşılaşmada kanatlardan Ahmet İlhan ve Oğulcan Çağlayan gibi hızlı futbolculardan yararlanmak istedi. Patryk'in son haftalarda gösterdiği performansa güvenen Karaman gol yollarında bu oyuncuya şans verdi. Rizespor ilk 8 dakikada oyunu kendi sahasında kabul etti. Bu dakikalarda savunmayı ön plana tutan Rizespor daha sonra rakip alana geçmeye başladı. 16, 20, 23 ve 31'inci dakikalarda rakip kalede pozisyon bulan Rizespor bu pozisyonlardan yararlanamadı.

İlk net pozisyonu 33. dakikada bulan Rizespor Patryk'in yarım vole şutunu kaleci tokatladı. 36. dakikada yine net pozisyon bulan ve Oğulcan'ın sağdan yerden gönderdiği topa bu kez Ahmet İlhan dokunamadı. 45. dakikada yine Patryk rakipten çaldığı topla ceza alanına girip şut çekmek yerine pas verince pozisyon kaçtı. İlk 45 dakikaya baktığımızda Rizespor rakibi Bursaspor'a göre daha etkili ve pozisyon bulan takım görüntüsü verdi ancak bu görüntü sadece görüntüde kaldı ve sonuç gelmedi. İkinci yarıya değişiklikle başlayan ev sahibi ekip, 63 ve 68 dakikalarda yakaladıkları iki pozisyonu golle süslediler.

Bu dakikada Kweuke oyuna girdi, üst üste ataklar geliştiren Rizespor bir türlü sonuca gidemedi. 85. dakikada kazanılan penaltıyı Kweuke kullandı. Kaleci Harun çıkardı, 2 dakika sonra oyuna 83. dakikada giren Recep Niyaz Süper Lig'deki ilk golünü attı. Rizespor bu karşılaşmada gerek ilk yarıda gerekse ikinci yarıda kazandığı pozisyonları golle süsleyemeyince iki kez gelen Bursaspor karşısından 2-1 mağlup ayrıldı. 17 haftadır deplasman galibiyeti olmayan Rizespor bu karşılaşma ile sayıyı 18'e çıkardı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap