SON DAKİKA



Haber > Spor > Hoş geldin Burak

Hoş geldin Burak

14 Ağustos 2017 Pazartesi - 09:24








Trabzonspor-Konyaspor maçı başlamadan önce çok şeyler yazıldı ve çizildi, çok şeyler konuşuldu. ‘Öyle oldu, böyle oldu’ derken işte bir sezonun sonucuna etki edecek olan en önemli müsabaka Konya maçı... Tam da maçın başında aferin Okay! ‘Kardeşim, milli takımda oynamışsın, kursağımızda bıraktın’ dercesine bir hata... Her futbolcu hata yapar da böylesi de olmaz dedirten cinsten o hatayı nasıl yaparsın? Konyaspor 1-0 önde.

Konyaspor yıldızlı moralle oyunu sahamıza yıkmakta da gecikmedi. En zor pozisyonda golü bulan Trabzonspor attığı bu golle belki de yarışmacı bir takım adına bu sezonun en güzel işaretini verdi.

Oturmuş bir takım görünümündeki Konyaspor’a genel olarak bakıldığında fiziki üstünlükleri, uyumlu yardımlaşmaları, yaptıkları presler ve oyunda hızlı çıkışlarınıda hesaba eklersek ileri uçtaki futbolcuların Trabzonspor defansını sürekli kontrol altında tutmaları ile sahanın her yerinde futbol adına var olan takımdı.

İlk 45 dakika her iki takım da ikinci golü bulmak adına ellerinden geleni yapmış olsalar da eksikleri olan Trabzonspor cephesine bakıldığında orta sahada bir arıza var. Çok insana sormuşum ama Mehmet Emir’in dediği doğru idi: “Bu takımın orta sahasında bir Sosa olsaydı eğer Trabzonspor her takımın korkulu rüyası olurdu.”

Bir de Sayın Usta’nın kafasından geçeni bilmem ama, Konyaspor’un ismi daha önceleri Trabzonspor ile bir arada yüzde 5’lik oranda anılırken şimdi ise Bordo-Mavili takıma kendi sahamızda ecel teri döktürüyor. Böyle bir düşünceyi düşündü mü derseniz eğer, samimi itirafım bilmediği konudur! Hiç sanmıyorum.


Yüksek tempolu ikinci yarıda, Trabzonspor kazanmak adına daha fazla pozisyon üretmeyi amaçlasa da hepimiz gördük ki dirençli Konyaspor hızlı çıkışları ile sahanın tehlikeli bölgelerinde her topu verimli kullandığı için ‘rakibini yenemiyorsan yenilmeyeceksin’ düşüncesi haliyle kendini göstermiş oldu.

Teşekkür azdır, mükemmel bir seyirci desteği eşliğinde sadece öne geçmek için önemli olan bir goldü. Lakin Konyaspor tempoyu arttırmak isteyen Trabzonspor’a bir türlü bu şansı tanımadı. Dakika 61... Ah Bero! Bunu atacaksın kardeşim.

Olmadı ama inanıyorum ki Bero ileride daha iyi olacaktır.

67. dakikada Kucka’nın mükemmel hamlesi ancak durum yine 1-1... Maçın son dakikalarında oyunun hakimi Konyaspor. Maç gidip gelse de Trabzonspor’un yaptığı pas hataları ve Konyaspor’un presi karşısında ‘maalesef yapacak başka bir şey yoktu’ diyecekken sahnede Burak... ‘Tutarsam atarım’ı çok dedi, çok da gol attı. Dünse Trabzonspor’u ipten aldı. Teşekkürler Burak.

Bu üç puanın ne olduğunu ilerleyen maçlarda hep beraber göreceğiz. Trabzonspor’u eminim ki bu üç puan çok iyi motive edecektir. Bizler sadece Trabzonspor’un yarışmacı takım hüviyetinde olmasını özleyen insanlarız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap