SON DAKİKA



Haber > Spor > Görünen köy

Görünen köy

13 Ağustos 2016 Cumartesi - 12:30








Yeni sezon öncesinde 12 transferle Süper Lig'de en çok transfer yapan takımların başında yer alan Çaykur Rizespor bir türlü orta saha ve forvet hattı sorununu çözemedi. Orta alanda kilitlenen ve hücumda istediği başarıyı elde edemeyen Çaykur Rizespor uzun süredir aradığı orta saha ve forvet oyuncusunun peşinden koşmaya devam etmekte. Paraya kıymak gerek... 300 ile 600 bin dolar arasında hem vadeli hem oynayıp para almak hem de kaliteyi yakalamak kolay değil. Alınan oyuncuları çıplak gözle izlediğimizde aralarında kalitesiz oyuncu olduğunu söylemek mümkün değil. Tüm oyuncular her hazırlık maçında gerçek güçlerini sahaya yansıtmanın peşinde.

Tabii eski oyunculara baktığımızda kendilerini bir iki merdiven daha yükselten oyuncular var. Ahmet İlhan önceki sezona göre daha diri, daha istekli ve daha çok mücadele eden bir oyuncu profiline büründü. Yaptığı asist ve paslarla eski gücünün üzerine çıktığını görmek mümkün. Mehmet Akyüz kilometre sınırını biraz daha aştı, süratli oyuncu motorun gücünü biraz daha artırarak rektife yaptırmış gibi, daha arzulu ve istekli olduğunu sahaya yansıtmaya başladı. Robin Yalçın her ne kadar ön libero veya orta sahada görev aldıysa da önceki sezon KAZMA dercesine bir iki çalım sonrası topları kaptıran ancak mücadele gücünü yitirmeyen bir profil çizmekteydi; şimdi ise baktığımızda hem çalım gücünü geliştirdi hem de pres yönünü artırdı. Patryk ise çıktığı maçlarda iki çalım yapmaktan aciz olan gücüne yeni güçler katmaya başlaması bu oyuncu açısından çok iyi. Orta sahaya, hatta savunmaya kadar gelerek top çıkartan bu oyuncu forvet hattında ayaklarının dolanması ile bir türlü istediği pası veya zamanlama ile şutu çekememekte. Bu oyuncunun biraz daha kendisini geliştirmesi gerek. Orhan Ovacıklı kaptan ise kendisine verilen sorumluluk ile savunmanın sağından deparlar ile hızını konuşturup hücuma kadar ilerleme kaydetti. Godfrey ise aşırı kilolarından kurtularak savunmanın ortasında soğukkanlı ve top hakimiyetini iyi sağlayan, zaman zaman kanatlara kadar giderek takıma destek veren oyuncu profiline kadar yükseldi. Yeni oyunculara baktığımızda ise içlerinde hırslı olduğu kadar arzulu ve takım içindeki yarışa katılan oyuncu sayısı fazla, Saddane, Yakoubi, Fink, Özgür Çek bunlardan form tutturan oyuncular.

Elbette diğer genç oyuncular da forma yarışı içindeler. İnanıyorum ki bu oyuncular da zaman içinde kendilerini daha çok geliştirip kadroda yerlerini alacaklar. Samsun maçı ile Giresun maçına baktığımızda bazı eksik yönleri görmeden geçemedim. Rizespor topa hakim olduğunda sahada yayılmakta gecikmekte, dar alanda sıkıştırılan topun kaptırılma yüzdesi yüksek. O nedenle Rizespor'un topa hakim olduğunda daha çabuk sahaya yayılması ve daha çabuk hücuma çıkması gerektiğini düşünüyorum. Yeni transferlerin katılımıyla takımın çok daha rahat pozisyonlar üreteceğine inancım tam. Zaman her şeyin ilacı, zamanı gelmek üzere. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap