SON DAKİKA



Haber > Spor > Gol yese de, güven veren bir Trabzonspor...

Gol yese de, güven veren bir Trabzonspor...

14 Mart 2017 Salı - 09:20








Öylesine hızlı başlandı ki sormayın! Kendi ceza sahasının önünden topu kapan 9-10 saniyede rakip kalede...

Bunu ilk 10 dakikada Trabzonspor tek başına yaptı. Sonra, Akhisar’da onlara ayak uydurunca ortaya zevkli ve heyecanlı bir futbol çıktı. Yabancı hakimiyetli Süper Lig’de yerli sayısının daha fazla olduğu ender maçlardan biri olduğunu da söylememiz lazım. Akhisar 7, Trabzonspor 5 yerli ile başlayınca, ilk 22 kişinin 12’sinde Türk kimliği öne çıktı.

Ancak ikinci yarının başlarında bu tablo tersine döndü ve bu kez yabancılar 12-10 öne geçtiler. Birbirlerinden yaptıkları transferlerin hayli fazla olduğu iki takımın mücadelesinde hızlı Olcan Adın, buna bir de hırsını ekleyince Trabzonspor kalesinde 6. dakikada Onur’un kurtardığı vuruşu da sayarsak hatırı sayılır tehlikeler yaratmadı değil. Nihayetinde de 11. dakikada  golün pasını veren oyuncu da oldu.

Başta da ifade ettiğimiz gibi, topu kapanın rakip kalede soluğu aldığı bir maçtı. Bu da orta alan oyuncuların savunma anlamında kötü hücumda ise iyi olmalarından kaynaklandı denebilir. Hızlı hücum etmede Olcan’ın hızına Trabzonspor’da Olcay yetişemedi. Ancak Ersun Yanal’ın etkili değişikliği ile ikinci yarıda kendini sahada bulan  N’Doye’ye öylesine mükemmel bir asistle üçüncü golü attırdı ki, iyi olup-olmadığı düşüncesini hafızalardan sildi denebilir.

N’Doye’nin attığı gollerdeki ustalığından söz etmemek de olmaz. Ama, yorulsa bile Castillo’nun adam eksiltmedeki ustalığı, ortada gol beklentisi var ise 90 dakika sahada tutulması için iyi bir gerekçedir. 


Defansın göbeğindeki Uğur-Medjani ikilisinden hiçbiri Durica gibi topu oyuna hücuma katkı anlamında sokamamaları öylesine göze çarpıyor ki. Ama savunma anlamında pek fazla aksaklık da yaratmamaları “işlerini yaptı” dedirtiyor.

Sonuç itibariyle, bir zamanların yüzde “70-80 kayıp etme” ihtimali ile hemen hemen her maçına çıkan Trabzonspor, bunu galibiyet adına aynı oranla tersine çeviren bir kadroya sahip olmuştur. Bu da “bu sezon gitti” dedirtse de, gelecek sezon zirvelerde dolaşmak için “Neden olmasın” beklentisini epeyce yükseltmiştir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap