SON DAKİKA



Haber > Spor > Gizli santrafor

Gizli santrafor

27 Aralık 2015 Pazar - 10:45








Sadi hoca son maçlarda gerek çıkardığı onbir gerekse oyuncu değişikliklerinde mükemmele yakın olması, gereken kadroları sahaya sürmesi birçok taraftar tarafından taktirle karşılanmıştır. Dün Kasımpaşa karşısında çıkardığı kadroyla sanki beraberliğin yeterli olacağını kabullenmiş bir görüntüdeydi. Eminim ki bu maçta çıkardığı onbirde santraforsuz oyuna çıkması, futbolseverler tarafından eleştirilmiştir.

Buradan dün gece ileri uca aldığı dakikadan, maçın son yarım saatine kadar santraforsuz oynadı. 3 (oyun tipi aynı olan) oyuncuyu orta sahada oynatmasıyla, Trabzonspor ‘un bu şekilde iyi bir oyun oynaması beklenemez. Cardozo sakat, N’doye kadroya alınmamış, en azından Muhammet Beşir’in ilk onbirde sahaya çıkarılabileceği beklentisi içindeydik. Elbette genç bir oyuncu. 90 dakika oynamasa bile 45 dakika Muhammet Beşir’i sahada görmek çok doğru olacaktı. İleri uçta rakip sahada topu tutacak oyuncu olmayınca, Trabzonspor’un orta sahası topu ileri taşımakta çok zorlandı. Uzaktan atılan şutlar ve duran toplarda etkili olmaya çalıştılar.

Yoksa başka türlü Trabzonspor’un bir tesadüf golü veya duran toplar haricinde gol bulma şansı yoktu. “Belki Sadi hoca orta saha oyuncularını gizli santrafor gibi düşünerek bu kadroyu sahaya sürmüş olabilir” diye düşünmemek elde değil. Burada Sadi hocaya “Gizli santraforu var” diyebiliriz. Ama sormak lazım, hangisi santrafor? Hepsi mi? Maç biraz Kasımpaşa lehine gelişti. Kasımpaşa’nın daha iyi oynadığı bir maçtı. Trabzonspor karşısında erken golü bulmalarına rağmen; Trabzonspor’un hemen 2 dakika sonra cevap vermesi, Kasımpaşa’nın baskısını ve hızını kesti. Maçın genelinde güzel pozisyonlar oldu.

Hakemin verdiği-vermediği anlar oldu. Ama net pozisyonları kaçıran taraf Kasımpaşa’ydı. Onur, Trabzonspor’un en azından bir puan almasını sağlayan adam oldu. Burada Sadi hocanın Erkan’ın yerine Deniz’i oyuna alması eleştirmem. Ama en azından Muhammet’i son dakikalarda çift santrafor olarak oyuna sokup, 10-15 dakika şans vermesini kendisinden bekliyordum. Özer yerine giren Marin sahada hiç varlık gösteremedi.

Eminim ki buraya Muhammet’i almış olsaydı, daha farklı bir sonuç elde edebilirdi. Sezonun devre arasına girdik. Trabzonspor yabancı hoca sevdasından vazgeçmeli. En azından sezon sonuna kadar yerli bir hocayla devam edip, bu sezonu bu şekilde tamamlayıp, bu arada en faydalı hocayı tespit etmesi doğru bir karar olacaktır. Trabzonspor’un elinde Hami gibi, Tolunay gibi çok değerli hocaları var. Aynı şekilde yabancı futbolcu alımına da çok sıcak bakmıyorum. Gelecek vadeden, genç, ahlak yapısı düzgün, özellikle yerli topçulara yönelmesinde fayda var.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap