SON DAKİKA



Haber > Spor > Gelişeceğiz-Gelişiyoruz

Gelişeceğiz-Gelişiyoruz

12 Mayıs 2017 Cuma - 09:19








Ne oldum değil, ne olacağım demeli insan. Mütevazılık insanlara çok şeyler kazandırır yaşantılarında, çevreleri tarafından güvenilir bir kişi olurlar. Kazandığınız zaman başka açıklamalar, kaybettiğiniz zaman çelişkili açıklamalar yaparsanız çevreniz tarafından güvenilirliliğinizi yavaş yavaş kaybedersiniz. Açık sözlü olmak, ilkeli olmak, öz eleştiriye, eleştiriye açık olursanız siz kazanırsınız, bulunduğunuz çevre tarafından da saygınlık kazanırsınız. Trabzon kenti olgun, kültürlü bir şehirdir. Futbolu hemen hemen her kesim bilir.

Yorumlar yaparlar, bu yorumlar da her zaman için Trabzonspor’un iyi olması ve başarısı içindir. Teknik kadro olarak Trabzonspor’a üçüncü gelişiniz, sizler Trabzon kentini maalesef tanımamışsınız, iyi niyetli bir başkanla çalışıyorsunuz. Sayın başkan sizlerin arkasında değil, yanınızda duruyor, sizleri kente karşı ezdirmiyor. Ama sizler başkanı yanıltıyorsunuz. Temmuz 2016 yılından beri takımın başındasınız, uzun süreli kamplar, alınan ve gönderilen oyuncular, başarısız bir ilk yarı...

Yine ara transferde alınan ve gönderilen oyuncular, uyum sağlayan oyuncular, çıkış yapan bir takım, deplasmanda hücum futbolunu iyi uygulayan oyuncular ve kazanılan maçlar ve puanlar, iç sahada karşınızda iyi savunma yapan takımlar olunca bu takımları çözemeyen bir teknik kadro, kaybedilen puanlar her kaybedilen maçlardan puanlardan sonra çeşitli bahaneler üreten bir teknik kadro. Bunu gelenek haline getirmişsiniz.

Sezon başından itibaren 30 lig, yaklaşık 8 Ziraat Türkiye Kupası maçı. Kamplarda hazırlık döneminde zayıf takımlarla oynanan 8’e yakın hazırlık maçı ve açıklamalar çok düşündürücü. Gelişiyoruz. Yanlış bir açıklama, bu kadar tecrübeliyim diyorsunuz teknik kadro olarak. Hala gelişemiyorsanız olmuyor beyler. Yalnız kendinizi kandırırsınız. Son maçtan sonra kilidi açamadık diyorsunuz. 1 gol ve 1 asistle oynayan, kendini bulan golcüyü çıkartıp -ki kazanmaya ihtiyacınız var- Avrupa kupaları için (Rodallega) o zaman kilidi açamazsınız ki formuna ulaşmış bir golcü.

Gelişiyoruz diyorsunuz en genç oyuncunun tecrübesiz oyuncunun her kesimin takdirini kazanmış (Yusuf Yazıcı’yı) yanlış yerde oynatırsan gelişemezsin. Bu söylevleri oyalamaları bırakın ve gerçekçi olun. Şimdi sezon bitecek, başlayacaksın yeni söylevlere transfer transfer transfer diye. Tutarsa devam edeceksiniz, tutmazsa ayrılacaksınız (paranızın son kuruşuna kadar alarak). Olmuyor, teknik adamlar örnek kişilerdir, bulundukları camialara yakışan kişilerdir. Trabzonspor büyük bir camiadır. Trabzonspor, gelişimini yapmış, 6 kere Türkiye ligi şampiyonu olmuş bir takımdır. Donanımlı bir takım değiliz diyorsun. Yeni oluşan ve hala gelişen değişen bir takımız diyorsun. Kazanınca iyi, kaybedince mazeretler bitiyor. Yolun başındayız diyorsunuz. Sezon bitiyor arkadaşlar.


Lig bitiyor ne anlatıyorsunuz? İşimizde ciddi olacağız, yaptığımız açıklamalar tutarlı olacak. Seyrettiğimiz Trabzonspor dengeli olmayan bir takım. Çok pozisyon veren bir takım görüntüsünde. Her maçtan sonra söylüyorum. Futbol oyunu iki yönlüdür (HÜCUM-SAVUNMA). Bunun bir yönünü yapamazsanız başarı hayaldir. Savunmada her maçta yerleşim hataları, pozisyon hataları oluyor. Savunma geri çekilerek yapılmaz. Savunma takım halinde yapılır. Topun kaybedildiği, kaptırıldığı yerde savunma başlar.

Maç kazanmak için ikili oynayan oyunculara ihtiyaç vardır. Bu oyuncuları yerlerinde, mevkilerinde oynatmanız gerekir. Rodallega’ya ihtiyacınız varken çıkarırsanız ikinci yarıda flaş gelişim gösteren oyuncusu Yusuf Yazıcı’ya yanlış yerde görev verirseniz ilk önce sizin teknik kadro olarak gelişime ihtiyacınız vardır. Kilidi açamadık diyorsunuz. Kilidi ben değil teknik kadro olarak sizler açacaksınız. Trabzonspor son 4 maçtır iyi onamıyor. Sanki lig bitti gibiler. Bunu kimler düzeltecek? Teknik kadro düzeltecek.

Çünkü takımın başında olanlar onlar. Onlardan beklenen 50’nci yılda takımın şampiyonluğa oynaması. Bakıyorum yapılan açıklamalar bana hiç iyi gelmiyor. Yaşarsak göreceğiz. Bu düşünceler çerçevesinde sezon boşa geçecek gibi görünüyor. Şimdi başladı transfer söylevleri. Transferler neye göre yapılacak, nasıl yapılacak açıklamalar yok. Trabzonspor alınacak oyuncuların ilk önce kente uyumları düşünülerek alınmalı.

İkinci öncelik takımın gerekli mevkilerine yapılmalı transferler. Nokta transferler olmalı. Yoksa 800 milyon olan borç 1 milyar TL’yi geçer, dikkat çekmek istiyorum. Trabzonspor büyük bir camiadır. Artık sabrı kalmamıştır. Çok dikkatli olmak gerekir. Burada en büyük görev sayın başkana ve yönetime düşüyor. Alınacak oyuncular çok iyi seçilmelidir. Trabzon camiasının, Trabzon sevdalılarının kaybedecek zamanları kalmamıştır. Sabırları da kalmamıştır. Trabzonspor’un artık gelişmeye değil başarıya ihtiyacı vardır. Başarılar büyük Trabzonspor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap