SON DAKİKA



Haber > Spor > Futbolun gör dediği...

Futbolun gör dediği...

25 Ağustos 2017 Cuma - 09:25








Hocamız futbolu bilmiyor. İyi bir kondisyoner fakat futbolcudan anlamıyor. Kuvvetli oluyor futbolcuları, fark ediliyor ama taktik kuramıyor. Daha fazlasını söylemek için çok done var elimizde. Kim kimle yan yana oynar çözemiyor.

Okumayla anlaşılmaz, oynamış olmak yetmez, keskin zeka gerekiyor. Şampiyon parası harcadığını unutmadan Uğur ve Durica yan yana olmaz. İkisi de kesici, oyuna renk katacak beceriden yoksun, ağırlar da üstelik. Sol bek Mas da kesici, top kullanması kısıtlı.

Pereira her duruma uygun özellikte. Ligin en iyi kalecisi arkada duruyor. Hedef için yeterli bir savunma aslında, rakiplerden geri değil. Sorun orta saha hareketinde, aynı şekilde hücum hattı felaket. Sadece Burak Yılmaz formanın içini dolduruyor.

Hedef için kesici tek ön libero kullanmayı futbol mecbur ederken hocamız ikili üçlü oynuyor. Kucka, Okay ve Onazi'den daha iyi. Yusuf Yazıcı'ya avanslı bakıyorum. Oynadıkça üzerine bu kadar daha koyacağını hayal ediyorum.

İki açık ve becerikli orta saha kaldı. Castillo arızalı, bekle ki pas vermeyi öğrensin. Bongonda toy daha, sabredersen belki... Olcay bir var, üç yok. Doksan dakikalar topla buluşma fukarası... Futbolcudan anlasaydı hocamız çok daha iyilerini alırdı. Yıldız maliyetine getirip işe yaramayanları yazsam sayfa yetmez.


Takım savunması şeyini yaptırıyor hocamız, hücum işi çok yavan. İkili üçlü kontaklar olmalı bireysel, grup takım taktiği olmalı. Bu hoca ihtiyaç duyduğu futbolcu tipini bilmiyor mu? Tamam dedikleri üzerine bir taktik, düzen hayal etmiyor mu? Kuvvet, kondisyon çalışmaları tamam da genel taktik çalışmıyor mu? Merkezden, kenarlardan nasıl hücum edileceğini belirlememiş mi? Şu seviye bu maliyetli bir futbolcu grubu bir kurgu, bir akıl gösterir.

Topun olduğu yere göre rakibi yanıltacak boş koşular, yer değiştirmeler, alan boşaltma bir şey gösterir takım. Yanlış mı görüyorum lütfen söyleyin. Çalışmış, geliştirilmiş, topun hareket ettiği anları geçtim.

Duran toplarda bile, bir zeka pırıltısı gören var mı? En zayıf kadroların dahi bir oyun mantığı, yol haritası var. Ne anlatıyor soyunma odasında? Topu kapan deli danalar gibi koşturacak mı diyor? Ne istiyor futbolcularından? İyi, kötü nasıl değerlendiriyor? Bu kadar karmaşa, kontaksız orta saha organizasyonu olabilir mi? Trabzonspor'u anlatıyoruz.

Ligin en maliyetli futbolcu grubundan bahsediyoruz. Amerikan futbolunu yarmalar oynuyor, taktikleri var. Rakibi kandırmak için türlü denemeler yapıyorlar. Ya hakikaten gören, anlayan varsa söylesin. Bir tane ikili üçlü kandırmaca, rakibin beklemediği yere topu aktarma... Evet, hocamız kuvvet, kondisyon uzmanı. Beslenme, istirahat dengesini ayarlama ustası.

Fakat futbolu bilmiyor, futbolcudan anlamıyor. Malzeme üzerine uygun hareket kuramıyor. En kötü tarafı doğru on bir yapamıyor. Gözlerinin önünde cereyan eden oyunda kim faydalı, kim zararlı fark edemiyor. Nereden vurulacağını göremiyor, hele hele oyuna müdahalesi çoğu zaman takımı daha kötü hale sokuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap