SON DAKİKA



Haber > Spor > Futbolu kim yönetecek?

Futbolu kim yönetecek?

28 Nisan 2017 Cuma - 08:10




Yener Durmuş, “Yönetimdeki arkadaşlarımızın mevcut kulüpleri varken Ocak’tan sonra başka kulüplerin de başkanı olduklarını görüyoruz. 2-3 tane kulüp





Murat SELİM

3 KULÜBÜ VAR

ASKF’nin 1 Mayıs’ta yapacağı olağan genel kurulda başkan adaylığını açıklayan Hüseyin Balaban’ın listesinde yer alan Yener Durmuş, mevcut yönetimin kurduğu kulüpler olduğunu söyledi. Durmuş, “Şu anki ASKF başkanımızın üç kulübü var. Bu kulüpleri ne amaçla kurduğunu, ne tür faaliyet gösterdiğini sporseverlere açıklamalı” dedi.

AYNI HAKKA SAHİP

Durmuş, “Yönetimdeki arkadaşlarımızın mevcut kulüpleri varken Ocak’tan sonra başka kulüplerin de başkanı olduklarını görüyoruz. 2-3 tane kulüp kurma amaçlarının ne olduğunu merak ediyoruz. Biz daha az kulüple futbolun kalitesinin artacağından yanayız. 200 sporcusu olan kulüpte 3 oy kullanıyor. Hiç sporcusu olmayan da 3 oy kullanıyor. Bu durum etik mi” dedi.

28 yıldır bu kulüpler neredeydi?

Arafilboyuspor, Enerjispor, Kaymaklıspor, Bayraktarspor, Çatakspor, Boraspor, Golfspor, Kalecikspor, 1986 Kalkınmaspor, Tonya Kadalakspor, Tonya Dağ Sporları, Gazipaşaspor, Kindinarspor, Trabzon Yeşilspor, Trabzon Çimhokeyi, Sahil Martıspor, İl Özel İdarespor, Denizgücü Kulübü Derneği, Trabzon Ataparkspor, Yeşilyalıspor Kulübü Derneği, Kaloynaspor gibi kulüplerin oy kullanma hakkı olduğunu belirten Durmuş, “Çağlayanspor’un 28 yıldır idarecisiyim. Bu kulüplerle sahada hiç karşılaşmadan, 7-8 kategoride bulunmama rağmen bu kulüplerle karşılaşmadım... Bu kulüplerin Trabzon’da nerede spor yaptıklarını merak ediyorum. Zannedersem spor kamuoyu da benim gibi merak ediyor. Bu durum etik mi? Bu kulüpleri görünce şaşkınlık yaşadım. Keşke bu kulüplerde sahada olup gençlere hizmet versinler. Bir sporsever olarak bu kulüplerin neye hizmet ettiğini ve neden bu kulüplerle karşılaşmadığımızı merak ediyorum. Bunu açıklarsalar sevinirim. Futbol kamouoyuna da bir konuyu aydınlatmış olurlar. Bu kulüplerin başkanlarının ASKF’deki arkadaşlarımız olduğunu da öğrenince bir şok daha yaşadım” dedi.

Bu yapı bir an önce değişmeli

Durmuş, şunları kaydetti: “Trabzon futbolunun gelişmesi için kulüplerin sahada olması gerekiyor. Futbolu yönetenlerin de sahada olanlardan ibaret olması merdivenden düşenin halinden merdivenden düşen anlar misalidir. Bizi bugün yöneten mevcut yönetimin bizi anladığına inanmıyorum. Çünkü onların kulüpleri var, faaliyetleri olmadığından bizi anlamalarını da beklemiyorum. Onun için ben de bu yapının değişmesi için yıllarca Trabzon futboluna maddi ve manevi yardımları bulunan insanlarla yola çıktım. İnşallah bu yapıyı değiştirip Trabzon futbolunu bugünkü bulunduğu yerden daha yukarılara çıkarmak istiyoruz.”

İnancım tam

“Çağlayanspor bugün Türkiye liglerinde her kategoride oynayan oyuncu yetiştirmiştir. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatı olduğundan bunu başaracağımıza inancım tamdır. Bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 28 yıldır futbolun içinde kalıp da ismini hiç duymadığım kulüplerin seçim zamanı ortaya çıkmalarını görünce sadece üzüldüm."

Üretmek yerine hazır alıyoruz

"BAL’daki statü kesinlikle değişmeli. Büyük paralar harcayıp üçüncü ve dördüncü olan takımımızın küme düştüğünü, ikinci olan takımın bile küme düşme tehlikesi yaşadığını, düşen takımlarımızın büyük zararlara uğradığını ve bir daha toparlanmalarının zor olduğunu görmekteyiz. Bölgemizdeki ve profesyonel takımlarımızın hepsinin futbolcularının dışarıdan olduğunu görmekteyiz. Futbol şehri olan Trabzon’umuz Türkiye’deki bütün kulüplerin ihtiyacını karşılarken gelinen noktada kendi takımlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamaz olduğunu görmekteyiz. Liglerin bitmesine haftalar kala küme düşmeleri Trabzon insanını derinden üzmüştür."

Eğitimle birlikte spor yaygınlaşmalı

"Saha şartları iyileştirilmeli. Işıklandırmalar yapılmalı. Okullarla ASKF iletişime geçip çocukların idman yapmalarını kolaylaştırmalı. Uzaktan gelen takımlarımızın şartları göz önüne alınarak küçük gruplarda bölgesel olarak projeler yapılmalı. Sporcunun, eğitimini etkilemeden daha çok spor yapması sağlanmalı."

Koltuk sevdası değil bayrak yarışı olmalı

“Bu ve bu gibi yerler fahri hizmet yapılan yerlerse bu bir bayrak yarışı olmalı. Görevdeki arkadaşların dinlenme zamanı gelmiştir.”

"Kulüp yöneticilerimiz ve kulüp başkanlarımızın kesinlikle sevgi ve saygı içerisinde yılda her ay en az bir defa bir araya gelerek istişare içerisinde olmaları, sorunları beraberce çözmeleri temennimizdir. Trabzon’da sporu konuşan her kesimin Trabzon’un spor şehri olduğunu söylemesine rağmen kulüplerimizin spordan gelen insanların değil de farklı meslek dallarındaki insanların yönetmesinden dolayı sporcu ihraç eden şehrimiz sporcu ithal etmeye başlamıştır. Ne idareci ne sporcu ne hoca yetiştiremez hale geldik. İnşallah bütün spor paydaşlarını ve birimlerini bir araya getirerek bu sorunların çözülmesi en büyük dileğimizdir. Benim fikrim bu. Biz oluruz veya başka arkadaşlar olur. Bu sorunların mutlaka ve mutlaka çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ve bu gibi yerler fahri hizmet yapılan yerlerse bu bir bayrak yarışı olmalı. Görevdeki arkadaşların dinlenme zamanı gelmiştir. Artık yerlerini gençlere, daha istekli, daha heyecanlı, yeni projeler üretecek arkadaşlara bırakma zamanı gelmiş de geçiyor. Bunun için bu göreve talibiz. Bu sahada olan kulüplerin desteğini bekliyoruz. Buradan Trabzon’daki spora gönül vermiş dostlarımıza, arkadaşlarımıza sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Trabzon sporunu hep beraber yönetmeye talibiz. 'Birlikten kuvvet doğar' inancıyla Trabzon sporunu şaşaalı günlerine döndürmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Futbolumuz eski günlere dönecek

“Projelerimiz içerisinde kesinlikle bir mevcut başkan iki dönemden fazla görev almaması için önergemizi vereceğiz. Sahada mücadele etmeyen kulüplerin oy kullanmalarını, seçim malzemesi olmalarını önleyeceğiz. Kesinlikle adaletten yana olacağız. Yarışmaların eşit şartlarda olmasını sağlayacağız. Bütün amatör kulüplerimize adaletli ve eşit mesafede olacağız. Bütün Trabzonumuzu kucaklayacağız. Amatör kulüplerimizin başkanları ve yöneticileriyle ASKF’yi hep beraber yöneteceğiz. Trabzon futbolunun altyapısında radikal kararlar alıp eskiden olduğu gibi burayı futbolcu ve sporcu tarlasına çevireceğiz."

Futbolcu çıkmıyorsa bu yöneticilerin suçu

“Futbolseverler Trabzon amatörünün bittiğini söylüyor. Sahalarımızda seyirciden ilgi göremiyoruz. Futbolcu ve sporcu yetişmemesinden dert yanılıyor. Yakın şehirlerdeki takımlarımız eskiden bizimle maç yaptıkları zaman fark yememek için mücadele ederken Trabzon’da şampiyon olan takımlarımız ilk grupta eleniyor. Son yıllarda amatör kümeden Trabzonspor’umuza bir tane bile oyuncu yetiştiremiyorsak bu tamamen amatör futbolun iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Trabzon’dan milli futbolcu, milli sporcu sayısı tamamen düşmüştür. Tek amacımız ve düşüncemiz Trabzon sporuna, futboluna katkı yapmaktır. Geçmişte yapmış olduklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır."

Sevgi bağları güçlendirilmeli

"Kulüpler arasındaki birlikteliği, sevgi bağlarını güçlendireceğiz. Sahadaki kötü görüntüleri önleyeceğiz. Amatörü amatör gibi yöneteceğiz. Bizim kulübümüz olmayacak. ASKF’de yönetici olanların kesinlikle forma rengi ve kulübü olmamalı. Tek amaçları hizmet olmalı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap