SON DAKİKA



Haber > Spor > Futbol sadece futbol değildir...

Futbol sadece futbol değildir...

09 Aralık 2016 Cuma - 08:32








Kayseri'de anladım ki Trabzonspor düşmez. Oynamadığı futboldan değil futbolu idare edenler düşürmez. Hakem kıyağıyla gelen üç puanı haram saydı Trabzonsporlular. Elli senedir şu ligi izlerim, benzer tepki vereni hiç görmedim. Çok asil bir güç. Efsane başkan Süleyman Seba'lı yılları ayrı tutarak üç İstanbul beyi her şeyi mübah sayar. Tarafarı, başkanı, yöneticisi, yazanı, konuşanı metiyeler dizer. Öbür takımın kurban edildiğini zerre konu etmez. Hakikaten Kayseri'de ne oldu çözmemiz gerek. Kaç sezondur bordo-maviyi doğrayan hakemler neden döndü? Gençlerbirliği maçında kolladılar Trabzonspor'u.

Son maç Serkan Çınar parçaladı Kayserispor'u. Hiç tartışılmaz iki penaltıyı vermedi, hele birinde, üç-dört kere voleybolda olmadığı kadar elle topa yön verdi bizim çocuklar... Haftaya kongre var, sonrasında Akyazı açılacak, camianın gazını aldılar. İnandırıcılığını kaybetmişti, yeni hikayeler anlatacak Usta başkan. Kurulan yapı tehlikeye girmiş, riske edilemezdi. Devlet erkânı açılışa gelecek olumsuz tepki çıkarsa ne ederler?

Ülke futbolunu kurgulayan üst akıl müdahale etti. Hakem hatası asla değil, resmen talimat verdiler. Kulübün başkanı, takımın hocası yok öyle bir güçleri. Karar verilmiş Kayseri zaten düşecekti. Kurulan yapı riske edilemezdi. Beş senedir haksızlığa karşı durur görünen başkan ve yöneticiler tepki vermedi. Nerde kaldı adalet, samimiyet, ilke, prensip? Biriniz çıkın, "Kayseri'ye haksızlık yapıldı" söyleyin. Kayserisporlular kendi takımı gibi Trabzonspor'u severken...

Belli ki Adana maçı da on bire on bir oynanmayacak. Hoş, Adana'yı yenmeyeni dövüyorlar ama ben yine de uyarma ihtiyacı duyuyorum. Hafife alınacak değil Adana. Hele hele bilgisayarın söylediğini asla uygulamayın. Siz oraya ne yazarsanız karşılığını verir makine ve de istatistik mini etek gibidir, hiçbir zaman bütünü göstermez. Takım olma yolunda tek artınız hakem oldu. Aylardır oynamadığı gibi bocalıyor Trabzonspor.

Sadece çabuk hücumla gol atar durum var. Öne çıkıp arkada boşluk bırakınca da gol yiyor takım. Artık nasıl yaparsınız, onuda siz bulun Kâzım hoca. Avni Aker'de Adanaspor'u nasıl üzerinize çeker, hızlı hücum fırsatı yakalarsınız... Keşke şu maça da Serkan Çınar'ı verseydiler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap